MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, başlatılan 'Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu'nun Türkiye'de AK Parti iktidarı tarafından yürütülen, partilerinin de yıllardır dikkat çektiği talan ve yağma hareketlerinin üzerine bugünden itibaren kararlılıkla gidileceğinin açık işareti olduğunu öne sürdü.
Operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapan Tuğrul Türkeş, hükümetin partizan medyası ve unsurlarının dün sabah saatlerinden itibaren şimdilik 'potansiyel suçlu' olan şahısları aklama teşebbüsünde olduğunu iddia etti. Türkeş şöyle dedi:
"Bu güruh, özellikle Hizmet Hareketi'ni günah keçisi ilân etmek suretiyle, soygunu ve içine düşülen ahlâkî zafiyeti küçümsemek istemektedir. Bu son derece çirkin ve basit bir kamuflaj arayışının ifadesidir. Yolsuzluğun, dolayısıyla suçun peşinden giden, bu bağlamda eyleme geçen Emniyet Teşkilâtı ve Cumhuriyet Başsavcılığı taltif edilmek yerine, karalanmakta ve yıpratılmaktadır. Oysa söz konusu hamle, hiç kuşku yoktur ki, demokrasimizin şeffaflığı açısından fevkalade kıymetlidir. Başbakan Erdoğan dün Konya'da yaptığı konuşmasında, bu operasyonun ucunun kendisine veya yakınlarına dokunacağını hissetmiş olmalıdır ki, dizginlenemez bir sinirle 'tuzak' tabirini kullanmıştır. Üç Bakan'ın oğullarının gözaltına alınmaları, nasıl oluyor da Başbakan tarafından şahsına yöneltilmiş bir 'tertip' şeklinde algılanmıştır, anlaşılır değildir."
'AKP'DE BÜYÜK TELAŞ VAR'
Bugünkü gelişmelerin ışığında AKP'de büyük bir telaşın var olduğunu öne süren Türkeş şöyle devam etti:
"Birtakım Emniyet mensupları sabah saatlerinde görevlerinden alınmışlardır. Söz konusu Emniyet müdürlerinin, operasyona öncülük ettikleri için mi, yoksa operasyonu önceden kestiremedikleri ve/veya üstlerine bildirmedikleri için mi görevden alındıkları şimdilik meçhuldür. AKP Hükümeti yargıya da müdahale teşebbüsünde bulunmuş ve operasyona iki yeni Savcı atamıştır. Kusurlarını; azil ve atamalarla Türk adaletinden gizleyeceklerini zannedenler, ilâhî adaletin tecelligâhı olan Mahkeme-i Kübra'da ne yapacaklar? Partimiz; sokaktaki vatandaşın ekmeğine ve emeğine kast eden yolsuzların tespit edilip, gerekli adlî işlemlere tabi tutulmalarına açıkça destek vermektedir. Türk vatandaşlarının ileride hayırla yâd edecekleri bu operasyonun yılmaz takipçilerine Milliyetçi Hareket Partisi sahip çıkmaktadır."
(AY/COŞ)