SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yerel seçim çalışmaları boyunca tüm Trakya’da partisine destek isterken, "Oyumu İstanbul’da kullanacağım. Milletvekili seçiminde istediğimiz ya da bulunduğumuz yerde kullanabiliyoruz. Ama yerel seçimlerde ikamet ettiğimiz yerde kullanabiliyoruz. Bu akşam çalışmaları tamamladıktan sonra İstanbul’a geçeceğim. Yarın oyumu kullandıktan sonra tekrar Edirne’de olacağım" dedi.
Yerel seçim çalışmaları nedeniyle Edirne’de bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sabah kentin spor il temsilcileri, hakem ve sporcularla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ndeki bir araya geldi. Kahvaltılı buluşmada partisine destek isteyen Müezzinoğlu ve AK Parti Edirne belediye başkan adayı Ahmet Günşen, ardından trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Eşlerini de yanına alan Günşen ve Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu ana kadar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ndeki gezilerde partisine destek ve oy isteyen Müezzinoğlu, kendisinin nerede oy kullanacağına ilişkin soru üzerine, şöyle konuştu:
"Oyumu İstanbul’da kullanacağım. Milletvekili seçiminde istediğimiz yerde ya da bulunduğumuz yerde kullanabiliyoruz. Ama yerel seçimlerde ikamet ettiğimiz yerde kullanabiliyoruz. Bu akşam çalışmaları tamamladıktan sonra İstanbul’a geçeceğim. Yarın oyumu kullandıktan sonra tekrar Edirne’de olacağım."
Bakan Müezzinoğlu’nun İstanbul’un Avcılar İlçesi’nde oy kullanacağı belirtildi.
SİGARAYLA MÜCADELE
Sağlık Bakanlığı’nın sigarayla mücadele konusundaki çalışmalarını değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, "Sigarayla mücadelemizde 3 temel başarı elde ettik. Toplumsal sahiplenme dünyaya örnek olacak seviyede. 75 milyon ülke insanına teşekkür ederim. Sigara içenler bile sahiplendi. Sigarayı bırakma da dünyaya örnek olan bir ülke haline geldi. Arzumu sigara içme oranını yüzde 20’lerin altında indirebilmek. Son 5 yıllık mücadelemizde akciğer kanseri artışını durdurduk. Akciğer kanseri 5 yıl öncesi oranlara indi. Çok artan bir süreçti. İkincisi yeni gelen verilerde normal doğum oranları, vaktinde doğum oranlarında da artış var. Sigaranın birçok yan etkisi var. Şu anda 2 taneyi konuşuyoruz ama onlarca faydalı sonuçlarını önümüzdeki yıllarda toplum olarak göreceğiz" diye konuştu.
Türkiye’deki bilinçsiz ilaç kullanımı konusunda yaygın bir kampanya yürüteceklerini belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Akıllı ilaç' kullanılması için çalışmaları sürdürüyoruz. Aldığımız bir torba ilaç, manavdan aldığımız bir torba meyve değildir. O kimyasaldır; yan etkileri yani faydası kadar yan etkileri de var. 'Nasıl olsa parasını devlet veriyor, nasıl olsa eczaneden alabiliyorum’ anlayışıyla değil, tedavimin için gerek mi. Değil mi mutlaka hekim kontrolünde ve bilinçli bir şekilde yapmak lazım. Annelerin hekime; ‘Ya doktor bey bu ağrı kesici şart mı? Bu ateş düşürücü, bu antibiyotik şart mı? Niye yazmadın değil, şart mı mecbur muyuz? diye sormaları lazım. Bizde genelde ‘doktora çocuğumu götürdüm, bir antibiyotik bile yazmadı’ deniliyor. Tam aksine antibiyotik dediğimiz kimyasal. O çocuğun karaciğeri, kan değeri, alerjik reaksiyonlarına altyapı oluşturmamalıyız. İlacı kullanırken, hakikaten üzerindeki ‘aman dikkat’ uyarlarına titizlikle uymamız lazım. Önümüzdeki süreçte ilaç tüketimi, bilinçli ilaç kullanımıyla ilgili yaygın kampanyalar yapacağız."
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Saraçlar Caddesi gezisi sırasında partililerde el ilanları dağıttı, bazılarını da havaya fırlattı. Bakan Müezzinoğlu’nun eşiyle faytona binip Karaağaç Mahallesi’ne gittiği sırada araçları da trafiğe kapalı caddeden döndüğü sırada üzerinde ‘Oyunuzu vermeden önce 5 dakika düşün. 5 yıl daha kaybetme AK Parti’ yazılı el ilanlarının yere atılmasına kızan bağımsız belediye başkan adayı diş hekimi Ayten Eren, tepki gösterdi. Cadde üzerinde tanıtım standı olan Eren, bakan araçlarının ardından, "Burası siz geçmeden önce tertemizdi. Hakkınız var mı Edirne kirletmeye? Ülkeyi kirlettiniz bir de buraya mı kirletmeye geldiniz? Onlar geçmeden önce buralar tertemizdi. Çok kınıyorum, bu kenti kirletenleri çok kınıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Eren, daha sonra ise kendisine destek verenlerle birlikte caddeyi süpürdü.

EÖ,ACZ(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)