BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın başlayacak üç günlük Trakya turunun öncesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da güvenlik önlemleri arttırıldı. Tekirdağ’da valilik önündeki meydan mobese kameralarıyla donatılıp, karşılamada kullanılacak turkuaz renkli halılar getirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üç günlük Trakya gezisine çıkıyor. İstanbul'dan yarın helikopterle Kırklareli'ne gelerek valiliği ziyaret edip ardından toplu açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan, ardından 1997'de Siirt'te yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM tarafından çarptırıldığı hapis cezasını çektiği Pınarhisar'a geçecek ve burada halka hitap edecek. Erdoğan'ın burada 4 ay 10 günlük cezasını çektiği Pınarhisar Cezaevi'ni de ziyaret etmesi beklenen Erdoğan, ardından Lüleburgaz ilçesine geçerek partisinin düzenleyeceği mitingte halka hitap edecek. Geceyi Tekirdağ'da geçirecek olan Başbakan Erdoğan, akşam yemeğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadadamları ile bir araya gelecek.
Başbakan Erdoğan Cumartesi günü sabah valiliği ziyeret ettikten sonra toplu açılış törenine katılıp halka hitap edecek. Ardından Çerkezköy'e, oradan da Çorlu'ya geçecek olan Erdoğan akşam yemeğini işadamları ile birlikte yedikten sonra geceyi geçireceği Edirne'ye hareket edecek. 
Başbakan Erdoğan 8 Aralık Pazar günü saat 11.00'de toplu açılış törenine katılıp ardından Uzunköprü ilçesine geçerek miting düzenleyecek. Trakya turunun son durağı Keşan'da saat 15.00'de halka hitap edecek olan Başbakan Erdoğan ardından İstanbul'a dönecek.
ÖNLEMLER ARTIRILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ programı nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı. Tekirdağ Valiliği önündeki meydanda mevcut mobese kameraları bakımdan geçirilip, alanın bir çok noktasına yeni kameralar takıldı. Miting nedeniyle Hükümet Caddesi’nin trafiğe kapatılacağı içinde alternatif yollar belirlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekirdağ Valiliği’ni ziyaretinde kullanılmak üzere kırmızı halı yerine serilecek turkuaz renkli halılar valilik binasına getirildi.

RY(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)