Ömür AVCI/ TRABZON,() – CUMHURBAŞKANI adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyen Trabzon Platformu üyesi bir grup, basın toplantısı düzenleyerek oy istedi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Hüseyin Taka ile yaklaşık 20 kişi katıldı. Selahattin Demirtaş’ı destekleyen Trabzon Platformu adına basın açıklamasını okuyan Hakan Dakoğlu, Cumhurbaşkanı adaylarından Erdoğan ve İhsanoğlu’nun devletçi, otoriter, statükocu, muhafazakar, sömürücü ve baskıcı düzenin savunucuları olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bunun karşısında Demirtaş ise emekçilerin ve ezilenlerin hakları, halkların kardeşliği, cinsel kimlik ve inanç özgürlüğü, demokrasi temelinde insanlığın kurtuluşunun yolunu açan bir siyasal düzeni savunuyor. Halkın Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, yeni yaşamla, kardeşliğin eşitlik temelleri üzerinden yeniden kurulmasıyla ayrımcılığın ortadan kalkacağının müjdesini veriyor. Açıkladığımız demokratik manifestodan korkanlar Rize ve Samsun’da saldırılarını artırarak iktidarın ileri demokrasisinden üzerlerine düşeni aldılar. Bu saldırıları şiddetle kınadığımızı ve bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamayacaklarını bildirir, kamuoyundan cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’a destek olmalarını bekleriz.”

FOTOĞRAFLI