TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde saat 15.00’da başladı. Sakin bir ortamda geçen Genel Kurul’da, kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul’da görüşülmeye başlandı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleşen görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu’na gönderilen ‘Torba Yasa’ teklifinde, özel hayatın gizliliğinin ihlali durumlarında internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından önlenmesi de öngörülüyor.
AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulu'nun gündem ve çalışma saatlerini yeniden düzenleyen grup önerisi kabul edildi. Genel Kurul, tasarı için Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de çalışacak. Genel Kurul, saat 14.00'te toplanarak, günlük programın bitimine kadar çalışacak. Genel Kurul, günlük programı bitirememesi halinde saat 24.00'ten sonra da çalışacak.
BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 'Torba Yasa' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul’da görüşülmeleri sırasında söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda ise TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’yı  'İç Tüzüğe' uymadığı gerekçesiyle eleştirdi ve ardından TBMM İç Tüzük kitabını Bahçekapılı’nın yanına giderek masasının önüne bıraktı. Bunun üzerine Bahçekapılı, Zozani’ye cevap verdi. Bahçekapılı, “İç tüzüğü uyulmuyor diye eleştiride bulundunuz. Komisyon raporu verilmiş sıra sayısı verilmiş ve gündeme alınmış tasarıyı gündemden çıkartma yetkim yok. İç Tüzüğü size iade ediyorum" dedi ve İç Tüzük kitabını görevlilere vererek Zozani’ye yolladı.

FK(GD/SS)