İSTANBUL Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin düzenlediği yemekte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Esnaf sadece ben demez. Esnaf fedakardır, azimlidir, üretkendir. Yerel yönetimlerin esnafın yanında olması lazım, esnafın sorunlarına çare üretmesi lazım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından, 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde dün düzenlenen yemeğe katıldı. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarının katıldığı yemekte konuşan Topbaş, toplumun esnaf ve sanatkarlar sayesinde ayakta durduğunu dile getirdi.



15 milyonluk nüfusa sahip İstanbul'da, esnaf ve sanatkarlardan beklentinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Topbaş, şunları söyledi:

"Bir esnaf olarak söylüyorum. Bize karşı güveniniz var, beklentiniz yüksek, biliyorum. Esnaf, sözünün arkasında duran kişidir. Yoksa esnaf olamaz. Zor şartlar, esnafı yorarak yetiştirir. Esnaflık sebat, azim, gayret ister. Zaman zaman aile hayatını ihmal ederek geçim ister. Bu yüzden sizlerin güven duygusuna layık olmak istiyoruz. Sizin başarınız, kentimizin başarısı demektir. Bir yağmur damlası biriktikçe gölleri, nehirleri, denizleri oluşturur. Sizler de böylesiniz. Esnaf aileden gelen biri olarak 'esnafın derdine nasıl çare olacağım?' diye düşünüyorum. Ciddi bir sorumluluğum var"

Bu yüzyılda dünyanın artık global bir köy olduğunu, şartların her geçen gün daha da zorlaştığını söyleyen Kadir Topbaş, "Esnaf sadece ben demez. Esnaf fedakardır, azimlidir, üretkendir. Yerel yönetimlerin esnafın yanında olması lazım, esnafın sorunlarına çare üretmesi lazım" dedi.

Türkiye'nin istikrarının yerel yönetimlerden geçtiğini belirten Topbaş, "Yerel yönetimler ülkenin istikrarını sağlar. geleceğe hazırlar, çok önemsenmelidir. Batı ülkeleri bunu yaptığı için kalkındı. Sizlere parti mensubu olarak değil, şehrin bir insanı gibi konuşuyorum. İstanbul'da 27 milyon ton asfalt döktük. En üst düzeyde asfalt ürettik, sessiz asfalt. İstanbul'da her yıl asfalt dökülürdü. Artık 10-15 yılda bir garantili asfalt döküyoruz. Kaynaklar doğru kullanılmazsa kent çöker. Bu şehri yönetmek büyük sorumluluk ister" şeklinde konuştu.



MA (İY) (FOTOĞRAFLI