TOKAT Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Çiçek, partisinin Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in Amasya'da kendisi hakkında belediyecilik hizmetleri konusunda yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.
Tokat'ta iki dönemdir belediye başkanı olan ve önümüzdeki yerel seçimde tekrar aday gösterilmeyen Ak Partili Adnan Çiçek, makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan Çiçek, toplantıda ilk olarak kentte devam eden çalışmaları anlattı ardından da partisinin Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in Amasya'da kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara değinerek, tepkisini dile getirdi.
"KENDİSİ AÇISINDAN TALİHSİZLİK"
Milletvekili Dilek Yüksel'in Amasya'da, "Tokat'ımızda bir belediye başkanımız vardı. Mevcut belediye başkanımıza 'Başkanım bir Amasya'ya gidin. Belediyecilik çalışmaları nasıl oluyor, görün' dedim. Başkanımız kısmen geldi. Buralarda ziyaretlerde bulundu. Ama maalesef aynı belediyecilik başarısını Tokat'ta yakalayamadık" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Başkan Çiçek, milletvekilinin yapmış olduğu konuşmayı kendisi açısından talihsizlik olarak niteledi. Başkan Çiçek şöyle dedi:
''10 yıl belediye başkanlığı yapmış olduğum bu şehirde gerek Türkiye'de gerekse Tokat'ta bizlere muhalif olan partilerin yetkililerinden, milletvekillerinden, il başkanlarından herhangi bir olumsuz açıklamanın gelmeyip de bizim vekilimizden böyle bir açıklamanın gelmesi son derece manidar ve uygunsuz bulduğumu belirtmek istiyorum. Bir il milletvekilinin kalkıp başka bir ilde kendi ili ile ilgili bu tür sözler söylemesini biraz anlamsız bulduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum."
"DEDİKODU YAPMAYIP BİRAZ ÇALIŞMASI LAZIM"
Kentte yaptıkları çalışmalardan bahsederek Milletvekili Dilek Yüksel'in bunları ziyaret etmesini öneren Çiçek, ''Tabii dedikodu yapmayıp insanların iş yapması gerekiyor. Seçime kadar da Dilek Hanım'ın biraz çalışması gerekiyor. Elbette ki başkanın yapacağı işler farklıdır, vekillerin yapacağı işlem farklıdır. Biz 10 yıllık dönemimizde direk bizle ilgili olmasa bile çevre yolu ile iştigal ettik. Çevre yolunu üzerimize vazife bildik ve vekillerin yapması gereken görevi bizler üstlendik. Hamdolsun bitti, az bir sıkıntısı var o da bitecek. Tokat Havaalanı'nda 35 gün asfalt döktük. Bizim görevimiz değildi ama memlekete hizmet olsun diye yaptık. Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte de Tokat'a daha iyi bir havaalanı kazandırılması konusunda ilgililer daha büyük çaba gösterirler" dedi.