Kamuran KIZILBOĞA / TİRE(İzmir), () - İZMİR'in Tire İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan ve av tüfeklerinin de kullanıldığı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Polis, olayın ardından 3 kişiyi gözaltına aldı.
Dün saat 21.30 sıralarında Duatepe Mahallesi, Eşmeli Mustafa Sokak'ta, iki grup arasında kavga çıktı. 16 yaşındaki S.B. ile arkadaşları Z.S. (23) ve R.M. (24) ile gezerken, daha önce kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü Metin Akarsu (25) ile kuzenleri V.A. (27) ve M.A. (25) ile karşılaştı. Taraflar arasında tartışma çıktı. Çevredekilerin araya girmesinin ardından dağılan iki grup, kısa bir süre sonra tekrar aynı yerde biraraya gelerek kavgaya başladı. Av tüfeklerinin de kullanıldığı kavgada, vücuduna isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere yığılan Metin Akarsu olay yerinde yaşamını yitirirken, kuzenleri V.A. ve M.A. ise yaralandı. Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki kuzenden V.A., ilk müdahelinin ardından İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, M.A. ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.
TAKVİYE ÇEVİK KUVVET GELDİ
Polis olayın ardından iki av tüfeğine el koyarken, S.B. ile arkadaşları Z.S. ve R.M.'yi gözaltına aldı. Olayın duyulmasının ardan tarafların yakınları İlçe Emniyet Müdürlüğü ve olay yerine akın etti. Gerginliğin artma ihtimali üzerine İzmir'den takviye olarak gelen 25 kişilik çevik kuvvet ekibi önlem aldı.
Gözaltına alınan şüphelilerden S.B.'nin polisteki sorgusunda tüfeklerden birini kendisinin kullandığını belirtip, suçunu itiraf ettiği belirtildi. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, iki tüfek balistik incemeye gönderildi.

FOTOĞRAFLI