Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, üzerlerinde kurulan baskı, mobbing, öteleme yaklaşımlarını protesto etmek için ölüm orucuna başladı.

Kızılay Sakarya Meydanında bir araya gelen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, aileleri ile birlikte kefen giyerek, “maaş adaletsizliğine son, savaşta değil sokakta ölüyoruz, hukuk bir gün herkese lazım olurö yazılı pankartlarla Abdi İpekçi parkına yürüdü. Emekli astsubaylar Son dönemler de artan astsubay intiharlarını protesto etmek için ise omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabut taşıdı.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içi boşaltılırken, darmadağın yapılırken susan insanlar, bizim hak ve hukukumuzu verme konusunda suskunluklarını devam ettiriyor diyen TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD adına yaptığı basın açıklamasında, "Susan, kendi hak ve hukukunu efendilikle kurumlara ileten astsubaylar artık cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Bugün çok üzücü bir haber daha aldık. İstanbul'da bir arkadaşımız daha intihar ederek hayatına son verdi. 15 kasım 3 aralık tarihleri arasında 3 haftalık süre içerisinde 7 astsubayımız intihar etti. İdarenin bilimsel gerekçesi, intihar bir bulaşıcı hastalıktır. Nasıl bir hastalıksa hep bu meydandaki insanları buluyor" dedi.

Sloganlar eşliğinde kortej oluşturarak yürüyen grup, Abdi İpekçi Parkına geldi. burada polis arama noktasından geçerek meydana giren TEMAD üyeleri, ölüm orucunu başlattı.

TEMAD'IN EN YAŞLI MAĞDURU

Üsküdar Emekli Astsubaylar Derneği Kurucu Başkanı olduğunu belirten 92 yaşındaki Emekli Torpido Deniz Astsubayı Mehmet Demiray, 34 yıl vazife yaptığını, aldığı maaşından ve özel haklarından şikayetçi olduğunu söyledi ve "Bu mu bizim emeğimizin karşılığı? Hem hükümet hem Genel Kurmay bizim haklarımızı almamıza yardımcı olsunlar. Ne intibak kanunlarımız çıkıyor, ne maaşlarımızı düzeltiyorlar. Ben 90 yaşından sonra yaşlı eşime bakıyorum, benim aldığım maaşı apartmanın kapıcısı alıyor" dedi.

() (FOTOĞRAFLI)