TEKİRDAĞ’da belediye meclis üye listelerinin son anda değiştirildiğini öne süren yaklaşık 50 kişilik CHP Çerkezköy ilçe yönetimi ve üyeleri, 2 otobüsle il başkanlığı binasına gelip, parti yöneticileriyle tartıştı.
CHP Çerkezköy yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup 2 otobüsle dün gece parti binasına gelip belediye meclis üye listelerinin son anda değiştirildiğini öne sürdü. Parti binasında İl Başkanlığı yöneticileriyle tartışan grup, ardından parti binası önünde sloganlar atarak belediye meclis üye listelerini protesto etti. Yaşananları görüntülemek isteyen gazeteciler ise parti binasından CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın talimatıyla dışarı çıkarıldı. CHP Çerkezköy örgütü üyesi Ali Kaçmaz, belediye meclisi üye listelerinin son anda değiştirildiğini öne sürerek şunları söyledi:
“Burada olmamızın tek sebebi Çerkezköy’de ilçe örgütünün hazırladığı belediye meclis üye listesinin hiçe sayılmış olmasıdır. Kendi belediye başkan adayı, kendi listesini içeriye sunmuş. CHP ile alakası olmayan insanlar ilk 15’e girmiş. Bütün CHP ilçe örgütü hiçe sayılıyor. 10 yıldan beri bu partiye hizmet ediyorum."
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ise ilçe örgütünün hiçe sayıldığını belirterek, “Biz Çerkezköy ilçe yönetimiyiz. Bende ilçe başkanıyım. Belediye Başkan Adayı kendi başına örgütü çiğneyerek liste yapıyor. Herhangi bir art niyetli olay yok. Biz geldik tepkimizi koyduk. İl başkanımıza söyledik. O da bizi iyi bir şekilde karşıladı, dinledi" dedi.
CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. CHP Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Vahap Akay'ı belediye başkan adayı olarak göstermişti.

RY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)