HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü oturumu da gergin geçti.
TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın yönettiği Genel Kurul'da söz alan AK Parti Grup Mihrimah Belma Satır, 'Hırsızlar var' gibi sözler söyleyen milletvekillerini eleştirerek, "Hiçbirimiz şiddeti desteklemiyoruz. Bu tip ifadelerde bulunan milletvekillerini hukuki ve siyasi alanda halkımıza şikayet ederek mücadele edeceğiz. Hepimiz buraya dişimizle, tırnağımızla geldik. Grubumuzu size ezdirmeyiz. Bugünden sonra şiddete karşı olmakla beraber bize yönelik her kötü söze cevap vereceğiz" dedi.
'SAVCILARI DEĞİŞTİRDİNİZ KANUNLARI DEĞİŞTİRME TELAŞI İÇİNDESİNİZ'
Ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gruplarına yönelik sataşma olduğunu belirterek söz aldı. İnce şunları söyledi:
"Yatak odasında kasalar çıkmış, ayakkabı kutusunda dolarlar çıkmış. 2 bin polisin yerini telaşla değiştirdiniz. Savcıları değiştirdiniz. Kanunları değiştirme telaşı içindesiniz. Bu telaşınızı mahkemede çözmek istiyorsunuz, hakim ve savcıları ayarlamak istiyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri size bunu hatırlatınca kaba kuvvetle bunu kapatmak istiyorsunuz. Biber gazıyla ister TOMA'larla gelin yine susturamazsınız. Sokakta insanları, maliyeciyi, polisi susturuyorsunuz. Biz susmayacağız, bunu anlatacağız. Bu telaşınızdan vazgeçin. Biz hepinize hırsız demedik. Biz hırsıza hırsız dedik. Neden hepinize diyelim? Başbakan açıklamasını da kınıyorum. Teşvik ediyor. Ortada villa pazarlığı var mı yok mu? Bunlar doğru mu? Kötü söz söylersek mahkemeye gidersiniz."
TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ise milletvekillerini , "Sakin bir çalışma gününe başladık. Lütfen sakin bitirelim" diye uyardı.
Genel Kurul'da görüşülen HSYK kanun teklifi metnini 9'uncu maddesi ise kabul edildi.