Ümit KOZAN - Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - GENEL Kurul, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre veŞehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkındaki fezlekelerin görüşülmesi için TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde saat 15.00'da toplandı.

Fezlekelerin görüşüleceği Genel Kurul'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP, MHP, BDP,HDP ve bağımsız milletvekilleri katıldı. Bazı AK Partili Milletvekilleri Genel Kurul'daki yerini oturdu, ancak oy kullanmadı. Çok sayıda AK Partili milletvekili ise kuliste hazır bekledi.

TBMM Bakanvekili Sadık Yakut, saat 15.00'da yerine oturdu ve “Anayasanın 93'ncü, içtüzüğün 7'nci Maddesine uygun olarak CHP Grup Başkanvekilleri ile 129 milletvekili tarafından Meclis Başkanlığı'na verilen önerge üzerine TBMM olağanüstü toplanarak 71'nci Birleşimi açıldığını söyledi. Ardından katılımın belirlenmesi için 5 dakika süren elektronik oylamaya geçildi. Elektronik yoklamanın ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, itirazlar üzerine ayrıca sözlü yoklama yaptı.

15 tane mükerrer pusula olduğunu ve mükerrer pusulayı ayırdığını belirterek, toplantı yeter sayısı olduğunu belirterek birleşimi açtı.Toplantı yeter sayısının olduğunun açıklanmasının ardından AK Partili milletvekilleri de Genel Kurul Salonu'ndaki yerlerine geçtiler.

() (ÜK/FK) (FOTOĞRAFLI)