CHP VE MHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN SADIK YAKUT'A TEPKİ

TBMM Genel Kurulu'nda 4 eski Bakanla ilgili fezlekelerin üst yazılarının okunmaması üzerine CHP ve MHP'li milletvekilleri TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a tepki gösterdi.

Toplantı yeter sayısının sağlanmasının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çağrı yazısı okundu. Daha sonra TBMM Başkanlığının sunuşları okundu. Okunan sunuş yazısında "Milletvekillerinin tetkikine açılırö ibaresi bulunmadığı ve tezkerelerin üst yazılarının okunmadığı gerekçesi ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi itirazda bulundu. Oktay Vural, TBMM'ye gelen dosyayı kendilerinin de görmek istediklerini söyledi. Hamzaçebi ise, yapılan işlemin olağanüstü toplantı gündemine aykırı olduğunu ve 4 eski Bakan ile ilgili fezlekelerin okunması gerektiğini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise fezlekelerin içeriğindeki bilgilerin üzerinin örtülmesinin, milletvekillerinin denetiminden kaçırılmasının söz konusu olmadığını belirterek, dosyaların gizliliğine dikkat çekti. Canikli, soruşturma komisyonu kurulması için imzaları toplama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Soruşturmanın gizliliğine değinen ve bazı hukukçuların görüşlerini okuyan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Dosyaların üzerinde kanundan kaynaklanan bir gizlilik söz konusu. TBMM'ye intikal eden dosyalarla ilgili uygulamalara bakıldığında TBMM Başkanlığı tezkeresi ile Genel Kurul'da bilgilendirme yapılmış. Teamül haline gelmiş uygulamalar doğrultusunda işlem yapılmıştır. Üst yazıların okunmasına gerek yoktur"dedi. Muhalefet milletvekilleri buna itiraz edince Yakut, birleşime 10 dakika ara verdi.

() (ÜK/FK)