TBMM'DE 'DİNSİZ OLMUŞSUNUZ' GERİLİMİ
TBMM Genel Kurulu’nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya dönerek, "Tam dinsiz olmuşsunuz" dedi. Bu sözler ise kurul salonunda tartışmalara yol açtı.
HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, komisyon üyelerinin oturduğu yerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’yı dinsizlikle suçladı. Kamer Genç, "Hırsızlığınızla suçüstü yakalanmış bir iktidarsınız. Bu hırsızlığınızı örtbas etmek için ne yapıyorsunuz. Kapatmak için hakimleri kendi statünüz içerisine almak istiyorsunuz. 12 senelik iktidarınız da yolsuzluklardan kaynaklanan lağımlardan teşekkür etmiş bir bataklık var. O bataklığının içine bir çok yöneticiniz girmiş ve batmış. Bu kanunu getiriyorsunuz o lağım bataklığından nasıl çıkarız diyorsunuz. Dozerleri getirseniz bunu çıkartamazsınız. Bu lağım, bu bataklık çok büyük bir bataklık. Bu sizi kurtaramaz" dedi. Bu sözlere Ak Partili milletvekilleri ise tepki gösterdi.
BAKAN BOZDAĞ MAHKEMEYE VERECEK
Kendisine sataşma olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz alarak kürsüye çıktı ve Kamer Genç’e tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "Hem şahsımı hem de İyima’yı dinsizlikle itham eden bir ifade kullandı. Sayın Genç’i herkes tanıyor. İyimaya’yı ve Bekir Bozdağ’ı da tanıyor. Ben eminim ki duyanlar buna dair akıllarına pek çok atasözü gelmiştir. Ama ben o atasözlerinin hiç birinin söylemek istemem. Bilmesini isterim ki benim dinimi, benim imanımı tartmaya Kamer Genç’in kıratı yetmez. Hiç birisi bunu tartamaz. Ben sayın İyimaya’nın da dininin, imanının sayın Kamer Genç tarafından tartılabileceğine inanamıyorum. Bütün bunları milletimiz değerlendiriyor. Benim dinime pek çok laf geliyor, ama ben bunların hiç birisini burada ifade etmek istemem. İnsanları itham ederken lütfen herkes diline hakim olsun. Doğru şeyler söylesin, edebiyle üslubuyla, güzelliğiyle burada konuşulması lazım. Ben burada kalkıp başka başka laflar elbette söylerim. Ama benim edebim, ahlakım, yetişme tarzım buna izin vermez. Ben hiç kimsenin imanını, dinini burada tartışmasını doğru bulamam. Bununda hesabını mahkemede soracağımı ifade etmek isterim" dedi.
Ardından, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya söz aldı. İyimaya, "Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz, büyük milletin tarihi değerleri ile günümüzün değerleri ile ve gelecekteki beklentileri ile temsilcileriyiz. Dil beynin komutandan kurtulmuş canlı bir sözlük değildir. Milletvekilinin anlamları dile dökerken vasat bir insanın asgari üslubuna sahip olması lazımdır. Ahmet İyimaya olarak kendimi yüksek kurula tarif etmek, tanıtmak gibi bir ihtiyaç içinde değilim. Beni de küçük sözcüklerle ve manalarla herhangi bir arkadaşın tarif etmesi mümkün değil. En az onların inançsızlığı kadar veya inancı kadar benim inancımda değerlidir, benin inancıma beklediğim saygıyı, onların inançsızlığına da saygı duyabilirim. Kamer bey ile ben yıllarca siyaset yaptım, ama kişiselleştirme yapmadım” diye konuştu.