TBMM Çözüm Süreci Komisyonu Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Gök ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, şehit ve gazi yakınlarıyla görüşmek üzere Adapazarı'na geldi.  
Meclis çözüm süreci Komisyon üyeleri Abdurrahim Gök ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel görüşmeler öncesinde düzenledikleri basın toplantısında süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yardımcısı Gök, komisyon olarak Ankara'da oturarak rapor yazmamak için bu ziyaretlere başladıklarını belirtere şunları söyledi:
"Biz illerle yaptığımız temasları ve ziyaretleri daha çok kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, şehit yakınlarıyla, terör madurlarıyla ve elbetteki araştırmaları olan bizlere görüş ve düşünceleriyle katkı sağlayacak olan herkesi komisyonumuza davet ediyoruz. Bizzat Türkiye'deki kardeşlik ikliminin sürdürülmesinden yana olan, içinde ne düşünce varsa komisyonumuza katkı sunması hususunda kendilerini davet ediyoruz. Komisyon olarak son derece tarihi bir görevin içinde olduğumuzu biliyoruz. Biz Ankara'da oturarak bir rapor yazmanın doğru olmadığını gördük, görüyoruz."
HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, "Bu komisyon hem mecliste hem de sahada yaptığı çalışmalarla hükümete, meclisimize ne yapması gerektiği konusunda, ne tür düzenlemeler yapılması gerektiği konusunda yol gösterici bir rapor hazırlayacaktır. Bütün yurttaşların kendisini özgürce hissettiği bir geleceğe beraberce yürüyeceğiz, arzumuz bu" dedi.
Gezdikleri illerde çözüm süreciyle ailgili programlar düzenleyen heyet, Sakarya'da şehit ve gazi yakınlarının düşünce ve fikirlerini alarak bir rapor hazırlayıp meclise sunacak.