TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Yasin Aktay’ın Bayburt’ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Çiçek, "Bunu bir hüküm cümlesi olarak söylediyse son derece yanlıştır. Asla kabul edilemez. Tarihi ve sosyolojik gerçeklere aykırıdır" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi'yi kabulu sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" şeklindeki sözlerini değerlendiren Çiçek, "Bunu bir hüküm cümlesi olarak söylediyse son derece yanlıştır. Asla kabul edilemez. Tarihi ve sosyolojik gerçeklere aykırıdır. Ama siyasetçiler olarak zaman zaman yarım saat, bir saat konuşuruz, onun içinden bağlamından koparılarak bir cümle çıkarılarak gündeme getiriliyor ise buda maalesef sık sık siyasetçiler olarak karşılaştığımız bir durumdur. Bir kişi akademik hüviyeti olsa bile siyasete girdiyse yanlış anlamalara veya çarpıtmalara imkan verecek ifadelerden kaçınması gerekir. Özellikle seçim ortamına girdiğimize göre toplumsal hassasiyet ve duyarlılık da fazla. Arka arkaya bir kısım bu duyarlılığı biraz daha yukarıya çeken de gelişmelerde oluyor. Mesela bir parti ile ilgili bir toplantıda Türk bayrağı yok ya da indiriliyor. Bu saygısızlıktır densizliktir. Şimdi böyle bir ortamda yanlış anlamalara meydan verecek 'Türk ırkı yoktur, Türk milleti yoktur' gibi art niyetlilerin oraya buraya çekmesine imkan verecek cümleler sarf ediliyor ise ona da siyasetçilerin dikkat etmesi lazım. Çünkü bir partiye gelen artık kendisini temsil etmiyor. Bunca işimizin arasında bu tür tartışmalara girmiş oluruz" dedi.

ERŞET SALİHİ'NİN ARAÇ KONVOYUNA YÖNELİK BOMBALI SALDIRI

Çiçek, Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi'nin araç konvoyuna yönelik bombalı saldırı ile ilgili olarak ise  "Biz Irak ziyaretimizde özellikle son zamanlarda Irak'taki Türkmen varlığına karşı özel bir çaba var. Orada da seçimlere gidiliyor ve oradaki Türkmen varlığının ağırlığını etkisizleştirmek bakımından özel bir çaba var ve suikast teşebbüsleri var. Irak maalesef her geçen gün biraz daha etnik ve mezhepsel çatışmalara doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Bu olayı kınıyoruz. Türkmenler Irak toplumunun ayrılmaz bir parçasıdır. Türkmenler orada toplumun huzuru ve refahı bakımından da özel bir çabanın ve gayretin içerisindeler. İnanıyoruz ki Irak makamları da bu konularda gerekli hassasiyetleri gösterir" diye konuştu.