TBMM Başkanı Cemil Çicek, Sadık Yakut'un karma eğitim ile ilgili konuşmasını değerlendirdi. Çiçek, "Bunca tartışmamız arasında bir tartışma konusu daha çıktı. Prensip itibariyle ben o düşünceye katılmıyorum. Ama bu konuyu siyasetçilerden çok belki bilim adamları, psikologlar konuşsa çok daha faydalı, yararlı bir tartışma olmuş olur. Düşüncesine katılmıyorum ama bu ülkede herkes her konuda hem fikir değil ki. O konuda da kendi düşüncesi olarak bunu ifade etmiş. O çerçevede değerlendirmek lazım" dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin partilere Anayasa mektubu gönderen Meclis Başkanı Cemil Çicek, konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yazığı mektuba ilişkin Çiçek, "Kırmızı çizgiler dahil bir çok konuda farklılıklar da ortaya çıktı. Bu yöntem, usul ve çalışmayla bir yere getirme imkanı da olmadığı komisyon tutanaklarına baktığımızda netice alamayacağımız da ortadadır. Bir durum değerlendirmesine ihtiyaç var. Bunu takdirlerine sundum. Artık ne yaparlar onu bilemiyorum. Gönderdiğim mektubun özünde esas itibariyle bu vardır. Kaldı ki seçim ortamına da girdik. Partilerimiz adaylarını açıklamaya başladılar. Seçimde de çalışabiliriz. Hepimizin otak kanaati anayasa hukuku profesörleri ile yaptığımız toplantıda, bunun 4 ayda bitebileceğini söyleyenler oldu ama genel kanaat 1 yıllık bir sürede bu anayasasının getirilebileceği kanaati vardı" diye konuştu.

"İSTİYORLARSA GÖRÜŞME TUTANAKLARINI YAYINLARIZ"

'Komisyon çalışmalarını bırakacak mısınız?' şeklindeki soru üzerine Çiçek, "Ben yazıyı gönderdim. Geldiğimiz nokta ortada. Son tutanaklara bakarsanız son 4 ayda bir madde yazamadığımız gibi itiraflar var. 60 madde. 172 madde olarak müzakere yapıyoruz. Elbette bu madde sayıları biraz daha azalabilir. Görüşme tutanakları da ne istiyorlarsa biz yayınlarız. Bizim milletten saklayacağımız bir husus yok. Bu işte birlikte karar verildiği için kararlarını bekleriz" şeklinde konuştu.

"YAKUT'UN DÜŞÜNCESİNE KATILMIYORUM"

AK Partili Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut'un karma eğitim ile ilgili konuşmasını değerlendirmesi istenen Çiçek, “Bunca tartışmamız arasında bir tartışma konusu daha çıktı. Prensip itibariyle ben o düşünceye katılmıyorum. Ama bu konuyu siyasetçilerden çok belki bilim adamları, psikologlar konuşsa çok daha faydalı, yararlı bir tartışma olmuş olur. Düşüncesine katılmıyorum ama bu ülkede herkes her konuda hem fikir değil ki. O konuda da kendi düşüncesi olarak bunu ifade etmiş. O çerçevede değerlendirmek lazım“ diye konuştu. (HT)