ÇİÇEK'TEN DAMADA TAVSİYE: İTAAT ET, RAHAT ET
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, aile dostu işadamı İskender Önal'ın kızı Elif Melek Önal ile İbrahim Yılmaz'ın nikah töreninde şahitlik yaptı. Zorlu Otel'de Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun kıydığı nikahta Cemil Çiçek'in yanı sıra eski bakan ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Yalova Valisi Esengül Civelek, Kale Grubu Şirketleri Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Trabzonspor eski Asbaşkanı Nevzat Şakar ile işadamı Cafer Hazaroğlu şahitlik yaptı.
İmzaların atılmasının ardından konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, genç çifte mutluluklar dileyerek şunları söyledi:
"Evlilik uzun bir yolculuk. Bunun iyi ve kötü günü var. Karşılıklı sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla bu yolculuğu sürdüreceksiniz. Genellikle nikahlarda önde oturanlar 'ayağına bas' diye laf atarlar. Halbuki evlilikte ayağa da damara da basmamak lazım. Ayağa da damara da basıldığında bu işin nereye gittiğini biliyoruz. Allah korusun. Böylesine tahriklere de asla kapılmayın. Damada söyleyeceğim iki şey var; eğer bizim gibi mutlu olmak istiyorsan, önce itaat et, sonra rahat et. İkincisi; önce evi, sonra eli memnun et. Dışarıdaki sıkıntıları aşmanın yolu, biz kendi hayatımızdan da biliyoruz, evdeki huzurdur. Evde huzur olunca bütün sıkıntıları aşarsın. Bunlar evliliğin altın sırlarıdır."
Çiçek, genç çift, yakınları ve şahitler, daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Çiçek, nikahın ardından hava yolu ile Ankara'ya döndü.