TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, perşembe günü 21 kişinin öldüğü trafik kazasında yaralanan 29 kişiden halen hastanede tedavi görenleri ziyaret etti. Yaralılar, kazayı anlatırken uyarılara rağmen şoförün hız yaptığını söyledi.
Yanında Ak Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Sadık Yakut, otobüs kazasında yaralanan 8 kişiyi görüştü, durumlarıyla ilgili doktorlardan bilgi aldı. Yaralılardan Bahattin Kıyak'ın kendilerine otobüs şoförünün hız yaptığını söylediğini belirten Yakut, şunları söyledi:
"Pınarbaşı ilçesinde yolcuların şoförü hızlı gitmemesi konusunda uyardıklarını, hatta Pınarbaşı ilçesine gelmeden Tomarza yol kavşağında trafik polislerin tüm araçları durdurup şoförleri kar yağışı olduğunu söyleyip uyardığını, yarım saat sonra da kazanın olduğunu bize anlattı. Yani kaza geliyorum diyor aslında."
SIRRI SAKIK'IN SÖZLERİNE TEPKİ
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün TBMM genel kurulundaki konuşmasında, kazadan sonra gittikleri Kayseri'deki karşılaştıklarını anlatırken, "Dün orada insanlık donmuştur, ölmüştür. Koca bir şehirde ne belediye başkanları ne sivil toplum kuruluşları insanlığın dayanışmasını göstermedi" sözlerine tepki gösteren Sadık Yakut, "Sakık'ı bu açıklamalarından dolayı kınıyorum" dedi. Sadık Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Sakık buraya tekrar gelsin, eksikler varsa yerinde görsün. Şehrin yetkilileri olaya hemen müdahale etmiştir. Siyasetçiye düşen toplumu aydınlatmaktır. Hastalar, tüm çalışanlara dua ediyor. Bu devlet nazarında bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır. Etnik yapısına bakılmaz. Bunları kaşıyanlar var. Kimseye bu devlet içerisinde mezhep yapısına dahi bakılmaz. Etnik köken üzerinden siyaset yapılmaz."
Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de kazada şoför hatasının olduğunu, otobüsün ön lastiklerinin kabak, arka lastiklerinin de kaplama olmasının sıkıntıyı artırdığını söyledi.
Kendisi de doktor olan Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer de kazada donarak ölen kimsenin olmadığını, herkesin elinden geleni yaptığını, belediyenin tüm cenazelerin nakil işleriyle uğraştığını vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.