AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'nin Suriye, Irak ve Filistin'de olduğu gibi hep mazlumun yanında yer aldığını söyledi. Kritik dönemde Türkiye'nin önemli roller üstlendiğini belirten Tayyar, "Mazlum haklar adına Türkiye'nin güçlü bir şekilde ayakta kalması lazım" dedi.
Şamil Tayyar, AK Parti İslahiye İlçe Teşkilatının düzenlediği itfara katıldı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, daire amirleri, partililer ve vatandaşların katıldığı iftarda, yemeğin ardından Milletvekili Şamil Tayyar konuşma yaptı. Ortadoğu'da kritik bir dönemden geçildiğini belirten Tayyar, bu konuda Türkiye'nin önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Tayyar, şöyle konuştu:
"Böylesine kritik bir dönemde Türkiye tarihi bir rol oynuyor. Şu anda Gazze'deki insanlık insanlık dramı karşısında dik duran, ayakta sesini yükselten tek ülke Türkiye'dir. Bugün Paris'te ateşkes müzakereleri yapılıyor. Masada 5 ülke var ve bu ülkelerden birisi Türkiye. Onun için bu yeni dönemde hem Türkiye'nin hakkını korumak adına, hem de dünyanın her köşesinde Gazede, Suriye ve Mısır'da bütün mazlum haklar adına Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakta kalması lazım."

FOTOĞRAFLI