CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na  soru önergesi verdi.Önergede şunlara değinildi;
“1-İstanbul Taksim Metrosu’nda 30 Aralık günü bir vatandaşımızı kafasına dedektörle vurarak yaralayan özel güvenlik görevlileri hakkında yasal işlem yapılmış mıdır?
2-Güvenlik hizmetini üstlenen firmaya uyarı yapılmış mıdır?
3-İstanbul Metrolarında özel güvenlik görevlilerinin vatandaşlarımıza karşı zor ve şiddet uygulamalarına neden göz yumulmaktadır?
4-Parası olmayan vatandaşlarımıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi neden yardımcı olmamaktadır?
5-Daha önce de İstanbul’un çeşitli metro istasyonlarında özel güvenlik sorunları yaşanmasına rağmen neden gerekli tedbirler alınmamıştır?
6-İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki konuşmanıza katılımcı sayısını arttırmak için Metronun ve Belediye Otobüslerinin kullanımının o güne özel ücretsiz yapıldığı doğru mudur? Doğru ise, sağlanan bu ücretsiz ulaşımın maliyeti kim veya kimler tarafından karşılanmıştır? Eğer partiniz tarafından bu maliyet karşılandıysa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ne kadar ve ne şekilde ödeme yapılmıştır?”