CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan ve 'Böcek' olarak adlandırılan dinleme cihazıyla ilgili hazırlanan raporda, tahrifat yapılmasının istendiği iddiasıyla ilgili, Başbakan'ın yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Eski Başkanı Hasan Palaz'ın, Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan ve 'Böcek' olarak adlandırılan dinleme cihazıyla ilgili yazdığı raporda tahrifat yapılmasının kendisinden istendiğini iddiasını Meclis gündemine getirdi. Tanrıkulu'nun Başbakan'ın yanıtlaması amacıyla TBMM'ye verdiği yazılı soru önergesinde şunlar yer alıyor:
'TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Eski Başkanının böceğin kullanıma girdiği tarihin gerçek tarihten başka bir tarih olarak değiştirilmesi yönünde kendisine yapılan baskılara direndiği ve raporda tahrifat yapmayı reddettiği için 5 Şubat 2014 tarihinde görevinden alındığı yönündeki iddiası doğru mudur? Sizin çalışma ofisinizde bulunan 'böcek'in kullanıma girdiği tarihin gerçek tarihten başka bir tarihin belirtilmesini Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun istediği iddiası doğru mudur?
Başbakanlık Teftiş Kurulu doğrudan size bağlı olduğuna göre, raporda 'böcek'in kullanıma girdiği tarihin, gerçek tarihten başka bir tarihin belirtilmesi yönündeki baskılar kimin talimatıyla gerçekleşmiştir?" RY(GG/AAA)(FOTOGRAF)