Ufuk AKTUĞ-Sedat İSKENDEROĞLU/ DÖRTYOL,(Hatay),() - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğunu belirterek, "Bize diyorlar ki 'Ak Parti olarak iyisiniz ama Başbakanı değiştirir misiniz?' Buna siz mi karar vereceksiniz. Buna milletimiz karar verir" dedi.
İncelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Bakan Taner Yıldız, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde yola tuzaklanan el yapımı bombanın PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatılmasıyla şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın Erzin İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Köyü'nde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Yıldız, şehit babası Ramazan Somay'a başsağlığı dileğinde bulundu, taziye çadırında okunan duaları dinledi. Bakan Taner Yıldız, şehit Somay'ın eşi Songül ve annesi Meryem Somay ile de bir süre görüşerek sabır diledi.
Daha sonra Dörtyol Ticaret Odası'nı ziyaret eden Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada 17 Aralık operasyonuna değindi. Operasyonunun basit bir olay olmadığını Türkiye'yi geriye götürme süreci olduğunu anlatan Bakan Taner Yıldız, "17 Aralık'tan beri ülkemiz 120 milyar dolar kaybetti, biz bu parayı 3-4 yılda zor kazanıyoruz. Gece gündüz demeden çalıştık. Bu arada bir terör örgütüne üye olmaktan dinlenmişiz. 509 bin kişi dinlenmiş, bunun sosyolojik izahı yoktur. Bu çok ciddi bir olaydır ve herkes bu olaya tavrını koymalıdır" dedi.
BAŞBAKAN'I DEĞİŞTİRİN DİYORLAR
Bakan Yıldız daha sonra Payas İlçesi'ne geçerek seçim bürosu açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldız, 17 Aralık operasyonuyla Türkiye'de bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi. Darbe girişiminin bu kez başka bir yerden geldiğini vurgulayan Yıldız, şöyle dedi: "Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Bir kısım mesai arkadaşlarımızdan geldi. Bir kısım yanımızda bulunan arkadaşlarımızdan geldi. Eğer amacı üzüm yemek olanlar varsa gelsinler beraber üzüm yiyelim diyoruz. Hayır, amacı bağcı dövmek ise biz buna müsaade etmeyeceğiz. Dik duruşumuzu diklenmeden devam ettireceğiz. Bizler bir kısım insanlarla konuştuğumuzda, tehdit ettiklerinde verdiğimiz cevap şudur. Bizler kaybedecek bir şeyleri olmayan insanlarız. Bizi makamlığımızla tehdit etmeyin. Bizi bu dünyayla, parayla pulla tehdit etmeyin bizler şükürler olsun milletimizden aldığımız emaneti, sorumluluğu, gücü başkasına devretmeyiz. Hiçbir tehditle devretmeyiz. Bize diyorlar ki 'Ak Parti olarak iyisiniz ama Başbakanı değiştirir misiniz?' Buna siz mi karar vereceksiniz. Buna milletimiz karar verir. Milletimiz sandıkta tercihini ortaya koyar öpüp başımızın üstüne koyarız. Biz bu işlere pabuç bırakmayız. Biz bu işlere başlarken Allah'ımıza inanarak milletimize güvenerek başladık. Başka bir ülkeye güvenerek başlamadık başka bir payandaya, başka bir koltuk değinerek de başlamadık. Siz şimdi diyorsunuz ki 16 Aralık'a kadar Başbakanın niyeti çok iyi, birden bire herhalde tuğla düştü 17 Aralık'tan sonra Başbakanın niyeti kötü böyle bir şey olabilir mi? Biz yolumuza devam edeceğiz. 2023 hedefini ister önümüze bariyer koyun bariyerin üzerinden atlarız. İster yolumuza çıkın sizi dinlemeden yolumuza devam ederiz. Çünkü bu yavrular bu gençlere daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz."

Sİ,UA(BK/RT) (FOTOĞRAFLI)