KCK davalarından tutuklu yargılanan ve bir süre önce tahliye edilen BDP'lı 4 ve bağımsız 1 milletvekili için Ağrı'da miting düzenlendi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Demokratik, özerk bir Kürdistan'dan Ağrı’ya selam olsun" dedi.
Vali Konağı Caddesindeki BDP Ağrı il binası önünde düzenlenen mitinge tahliye edilen BDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Mardin milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan ve Van bağımsız milletvekili Kemal Aktaş birlikte katıldı. Mitingde BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy, Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, ve Doğubayazıt Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz da mitingde hazır bulundu.
Kalabalığa Kürtçe hitap eden milletvekillerinden sonra kürsüye çıkan Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan, Türkçe yaptığı konuşmada, "Demokratik, özerk bir Kürdistan’dan, Ağrı’ya selam olsun. Bu coğrafyada yaşayan, kaderleri bizimle aynı olan Terekeme, Azeri, Acem ve Türk haklarına da buradan selamlar olsun" dedi.
Kürtlerin yüzyıllardır inkar, imha ve asimilasyona tabi tutulduğunu ileri süren Ayhan, "Kürt halkı hiçbir zaman zalimlerin karşısında boyun eğmedi ve eğmeyecek. Bizler bugünlere gelinceye kadar büyük bedeller ödedik, büyük kayıplar yaşadık. Ama şimdi burada bu meydanda onurlu ve dik duruşumuzla düşmana inat özgürlük şarkıları söylüyoruz. Yıllardır, Ağrı halkının gerçek sahipliğini üstlendiği belediye hileyle, hırsızlıkla, zorbalıkla elimizden alındı. 30 Mart'ta biz bunun hesabını soracağız ve bu kaleyi onların elinden alacağız" diye konuştu.