Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT (Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde yaşayan Süryani işadamı ve siyasetçi Gebro Tokgöz, CHP kurultayında, bireysel olarak PM üyeliğine aday olacağını açıkladı. 
Ankara’da 5-6 Eylül tarihinde CHP'nin gerçekleştirileceği 18’inci olağanüstü kurultayda, 60 kişilik parti meclisi ve 15 kişilik yüksek disiplin kurulu üyesinin seçimi için bin 216 kurultay delegesi sandığa gidecek. 
2007 milletvekilleri seçiminde CHP Mardin Milletvekili adayı olan Midyatlı Süryani siyasetçi Gebro Tokgöz, bu kez bireysel PM adayı olduğunu açıkladı. Tokgöz, istişareler sonucu aday olmayı kararlaştırdığını belirterek, "Partim CHP’nin ve kendi siyasal görüşlerimin bir gereği olarak, yeni CHP’nin vizyonunun belirleneceği bu süreçte, ben de partimin yetkili organında var olmak istedim. Türkiye’de yaşayan herkesi kucaklayan ve ötekileştirmeyen bir anlayış dahilinde, partimde Süryaniler’den bir temsilci olarak yer almam, benim için bir gurur kaynağı olacaktır. Ülkemizde yaşayan birçok kültürel ve etnik farklılıklar, azınlıklar ve farklı dinlere mensup insanların sorunlarına daha yakın olmak ve çözümler üretmek için çalışmalar yapacağım" dedi. 

FOTOĞRAFLI