IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yakın olan ve Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde siyasi faaliyet yürüten 4 parti, kendini fesh ederek Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ni (SKDP) kurdu. Erbil'de gerçekleştirilen kongre ile kurulan SKDP kendisine lider seçecek. 
Suriye'deki Kürt bölgelerinde faaliyet gösteren, Irak Kürt yönetmi Başkanı Mesut Barzani'ye yakınlıkları ile bilinen ve aynı zamanda PKK'nın Suriye'deki partisi PYD ile bir çok konuda anlaşmazlığa düşen 4 Kürt partisi, dün Erbil'de gerçekleştirdikleri kongre ile birleşme kararı aldı.
Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Suriye'de Barzani yanlısı El-Parti, Kürdistan Demokratik Birliği, Azadi Partisi ve Birlik Partisinin 645 delegesi, Erbil Saad Abdullah Kongre salonunda gerçekleştirilen kongre ile kendi partilerini fesh etme ve aynı çatı altında birleşme kararı aldı. Bugüne kadar başka adlar altında faaliyet yürüten 4 parti Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) adı altında birleşti. Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ile aynı ismi alan yeni parti, liderlerini de seçecek. Başkanlık için Abdulhakim Beşşar ile Kamran Haco’nun isimlerinin öne çıktığı belirtiliyor. 

FA(GG/COŞ)