DENİZLİ’de partisinin temayül yoklamasına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, öğrenci evleriyle ilgili yaptığı açıklamayla ilgili konuştu. Soylu, “Çocuklarımız ile ilgili endişelerimiz var. Bu ülkenin Başbakanı’nın önüne raporlar geldiğinde onun endişesini yaşayacaktır. O raporları Başbakan görmezden mi gelecekti?” dedi.
Ak Parti’nin Denizli’deki temayül yoklaması EGS Fuar Alanı’nda yapıldı. Bin 400 partili, 29 sandıkta ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarıyla ilgili oy kullandı. 86 aday adayı partililerden destek istedi. Temayül yoklamasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MKYK üyesi Malatya Milletvekii Öznur Çalık, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile çok sayıda partili katıldı.
TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, temayül yoklamasına geçilmeden önce yaptığı konuşmasında, 2014 yerel seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirtti. Soylu, “Bu yerel seçimler Türkiye’nin en önemli seçimidir. Her partilinin evine gidelim oy isteyelim. Aksi taktirde bu büyük gelişmeyi bir günde tersine çevirirler. Dikkatli olalım, her zamankinden çok çalışalım. Demokratik, ekonomik istikrar devam etsin. Türkiye’yi 2023’e taşımak için bu yerel seçimler en önemli virajdır. Yerel seçimin ardından 4 ay sonra da Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanı’nı halk seçecek. Bu yerel seçimler, 'Yol ver geçelim' seçimi değildir. CHP, MHP, Demokrat Parti kısacası, her partiliden, Türkiye’nin geleceği adına oy isteyelim” diye konuştu.
“BAŞBAKAN GÖRMEZDEN Mİ GELECEKTİ”
Süleyman Soylu, öğrenci evleri ile ilgili açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dertli olduğunu dile getirip, “Öğrenci evleri ile ilgili şu anda bir sızı var. Çocuklarımız 175 üniversitede okuyor. Son 11 yılda 99 üniversite açıldı. İlim ve bilimle kucaklaştık. Türkiye, sanayisi, ilimi ve teknolojisi ile gelişecek. Atılan önemli adımları kararlılıkla sürdüren Başbakan dertli. Medeniyetimiz, kültürümüz, geçmişimiz, inançlarımız, değerlerimiz var. İktidarın görevi sadece yol, hastane yapmak mıdır? Ne olacaktı? Çocuklarınızı devlete, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emanet etmişsiniz. Askere giden evladınız bir hafta aramasa endişe duyuyorsunuz değil mi? Elbette bu ülkenin Başbakanı’nın önüne raporlar geldiğinde onun endişesini yaşayabilir. Başbakanımız, 'Görmezden gelelim' mi diyecekti. Bir anne, baba, hala, amca olarak endişeyi taşıyacaktır. Onun için bu ülkenin Başbakanı’dır, bakanıdır, milletvekilidir, bu ülkenin temsilcisidir. Ne diyeceksiniz, 'Aman ha siz yaşamayın, görmezden mi gelin' diyeceksiniz. Görmezden gelinseydi, üstüne yatılsaydı, 28 Şubat’ta okullara sokulmayan, üniversitelere sokulmayan başörtülüler bugün Meclis'te olur muydu?” ifadelerini kullandı.
Temayül yoklamasında oy kullanılan zarflar, mühürlenerek AK Parti Genel Merkezi’ne götürülecek ve sonuçlar kamuoyuna açıklanmayacak.