TOKAT’ta 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayından bulunan Süleyman Demirel konferans salonun adı, il genel meclisi tarafından Adnan Menderes olarak değiştirildi.
Tokat İl Genel Meclisinde AK Partili üyeler, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında bulunan Süleyman Demirel Konferans salonun adının değiştirilerek Adnan Menderes olmasını teklif etti. Geçen ay gerçekleşen oturumda teklife CHP, MHP ve DP üyeleri red oyu verdi. Fakat mecliste çoğunluğu bulunan AK Partili'lerin oylarıyla teklif kabul edildi.
Ardından ilk olarak geçen ay Süleyman Demirel yazısı kaldırıldı. Daha sonra bir süre boş kalan yere dün Adnan Menderes'in adı yazıldı.
MUHALEFETTEN TEPKİ
CHP İl Genel Meclis üyesi Dursun Aytaç ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Adıgüzel AK Parti'liler tarafından verilen önergeye karşı çıktıklarını belirterek, "Yarın birileri gelir bunu da buradan kaldırır, bir başka isim koyarsa ne olacak? Sürekli bir yaz boz yapmanın önü açılmıştır" diye tepki gösterdi.
İl Genel Meclis Başkanı AK Partili Mehmet Elibol il dışında bulunurken, AK Partili üyeler ise konuşmak istemedi.
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 21 Eylül 1998 tarihinde açılan 26 Haziran Kültür Sarayı içindeki 400 kişilik salona 'Süleyman Demirel' adı verilmişti.