ZONGULDAK'ta, konut ve işyerlerinde suya yüzde 50 indirim yapacağı vaadinde bulunan MHP'nin Belediye Başkan adayı Gürkay Gülay, halka ücretsiz su dağıttı.
MHP'nin Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay, Gazipaşa Caddesi'nde partililerce kurulan standda halka ücretsiz su ve seçim vaatlerinin yer aldığı broşür dağıttı. Üzerinde, '30 Mart'tan sonra suyu yüzde 50 ucuz kullanmaya hazır mısınız' yazısı yer alan küçük 200 pet su şişesi kısa sürede tükendi. Gülay, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde en önemli projelerinden birisi olan halka suyu yüzde 50 indirimle kullandırma sözünün arkasında olduğunu söyledi. Zonguldak'ta halkın Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığını savunan Gülay, şöyle konuştu:
"MHP olarak bu vaadimizi verdikten sonra diğer partiler de su ile ilgili açıklama yapmaya devam ediyorlar. Ama bu projenin fikir babası MHP'dir. Diğer siyasi partiler yıllarca Zonguldak'ta görev almalarına rağmen ne suda indirime gidebildiler ne de suyun kalitesini artırabildiler. Bu yapılabilir bir projedir. Zonguldak'ta yaklaşık yüzde 70'e dayanan kaçak ve kaybı engellediğimiz anda suya yüzde 50 indirimi muhakkak yapacağımızı söylüyorum."