SAADET Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Zülfikar Gazi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız" sözlerini eleştirerek, "Niye camiyi yıktırıyorsun? O ifade çok isabetli olmamıştır" dedi.
SP Antalya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Divan Kurulu toplantısına katılan GİK üyesi Zülfikar Gazi, askerlik süresinin kısaltılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız" sözlerini değerlendirdi. Erdoğan'ın sözlerini şık bulmadıklarını aktaran Zülfikar Gazi, "Bizim toplumumuz Müslüman bir toplumdur. Toplumumuzu rencide edici sözler, ifade ve söylemlerden hele hele yetkililer son derece uzak durmalıdır. Memlekete sahip çık, cami yapılırken yolun içine yaptırma, camiyi de yıktırma canım, niye camiyi yıktırıyorsun? Niye şehirler kurulurken baştan planlı projeli şehirleşmeye uygun kurulmadı? O ifade çok isabetli olmamıştır" dedi.
Yol yapımı nedeniyle cami yıkımının nadir görülebilecek bir durum olduğunu dile getiren Zülfikar Gazi, "O tür bir uygulamada halkımızın zaten bir diyeceği yok da bir yerden yol geçiriyorsun, ağaçları kesiyorsun, ağaçların kesilmesine karşı halkın tepkisini böyle ifade etmek bize göre doğru değil. Cami değil, başka bir şeyi örnek verseydi daha şık, daha iyi olurdu. Yani 'Sizin manevi olarak verdiğiniz değerleri de yıkar geçeriz' gibi bir meydan okumak doğru değildir" diye konuştu.
TÜM TEŞKİLATLAR ARAZİYE ÇIKACAK
Gazi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde partililere 'daha fazla çalışmalıyız' mesajını da verdi. Bütün teşkilatlarla birlikte araziye çıkacaklarını kaydeden Gazi, "Bu önemli dönemi bütün gücümüzü ortaya koyarak, çalışarak değerlendireceğiz. Daha önce olduğu gibi bu seçimler de 'Milli Görüş'ün en büyük hamleleri yaptığı bir dönem olacaktır" diye konuştu.
Zülfikar Gazi, askerlik süresinin kısaltılmasını ise olumlu bulduklarını aktardı.