Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye yolsuzluk iddialarından geçilmiyor. Ülke tıkanmış durumdadır." dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak 30 Mart'ta gerçekleştirilecek olan mahalli seçimler nedeniyle Sivas kent meydanında düsenlenen mitinge katılmak üzere Sivas'a geldi. Ankara'dan karayolu ile Sivas'a gelen Kamalak'ı kent girişinde partililer karşıladı. Daha sonra kent meydanındaki miting alanına geçen Kamalak, burada toplanan yaklaşık bin kişiye hitap etti. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sivas'a yapılan yatırımların bir çoğunun altında kendilerinin imzasının bulunduğunu belirterek, bugün iktidarda bulunan Başbakan ve bakanların kente gelip ne vaat ettiğini sordu. Kamalak, iktidarın sürekli kavga ile meşgul olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Kavga ile karın doyar mı ? Kavga ile göç önlenir mi ? Biz biliriz ki kul hakkına el uzatmak en büyük günah en büyük vebaldir. 2009 seçimlerinden bu yana tam bin 752 belediye başkanı hakkında yolsuzluktan, usulsüzlükten, rüşvetten, ihaleye fesat karıştırmaktan ve benzeri suçlardan dolayı soruşturma açılmıştır. Nereden biliyoruz ? İçişleri Bakanlığı'nın Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bir soru üzerine TBMM'ye sunduğu rapordur. Hangi partilere mensup belediyeler var. 678'i iktidar partisi, 511'i CHP, 263 MHP'ye, 151'i de BDP'ye ait belediye başkanlarıdır. Eğer yalana dolana haksızlığa mani olmak istiyorsak işin gereğini yapmamız gerekir. Ev ev dolaşıp insanları hakkı müdafa eden partiye yöneltmemiz gerekir. Yani adeta yolsuzlukta birbirleri ile yarışıyorlar. Şimdi ise rüşvet skandalı devletin üst kademelerine tırmandı. Türkiye yolsuzluk iddiasından geçilmiyor. Bir takım bakanların çocukları bu sebepten gözaltına alındı. Tutuklandı. Şu anda Türkiye tıkanmış durumdadır. Hem içeride hem de dışarıda dış politika yönünden tıkanmış durumdadır."
'KAÇ YIL LAZIM'
Türkiye'nin Suriye politikasında da yanlışlık yaptığını belirten Kamalak, Türkiye'de son 3 aydan bu yana paralel yapıdan başka bir şey duyulmaz hale geldiğini belirterek şöyle dedi:
"Ben soruyorum hükümet yetkililerine eğer ülkede sizin iddia etiğiniz gibi bir paralel yapı var ise siz 12 yıldan bu yana iş başındasınız geldiğinizde böyle bir yapı var ise 12 yıldır bu devletin kanunlarını, mahkemelerini, emniyetini niye harekete geçirmediniz. Size kaç yıl lazım, hukuk dışı davranışları bertaraf edebilmek için eğer iddianız doğru ise. Kaç yıl lazım, kaç milletvekili lazım, kaç dönem iktidar olmanız lazım diyorum.  Soruyorum cevap yok tabi. İkinci olarak diyorum ki bir paralel yapı, bir suç örgütü yoksa demek ki bu sizin eseriniz. Genel suçlu sensin diyorum. Allah rahmet eylesin Erbakan hocamız diyordu ki, 'Devlet yönetimi çoluk çocuk işi değil'. Dolayısıyla hangisi işbaşına gelirsen gelsin bunların aralarında bir fark yok."
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak daha sonra Tokat'ta yapılacak mitinge katılmak üzere karayolu ile bu ile gitti.

HY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)