SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri durumunda rüşveti durduracaklarını söyleyerek, "Allah'ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacağız. Tüyü Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız" dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, beraberinde SP Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan ile birlikte partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için Gaziantep'e geldi. Partililer tarafından karşılanan Kamalak, aday tanıtım toplantısının yapıldığı salonda partililere seslendi. Türkiye'nin siyasi, ekonomi ve dış politikada tıkandığını, yeni siyasete ihtiyaç olduğunu ifade eden Kamalak, şunları söyledi:
"Türkiye bugün siyaseten, ahlaken, ekonomide, dış politikada tıkanmıştır. Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi, Saadet Partisidir. Çünkü Saadet Partisi, kökünü maziden alan partidir. Saadet Partisi kadim gelenekleriyle, kerim geleceğe yürüyen bir partidir. Saadet Partisi, karanlıktan aydınlığa, zulümden adalete çıkıştır. Bizim ne hasedimiz var, ne de kasetimiz. Bizim ne kirimiz, ne de kinimiz vardır. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla suçlayamaz. Kimse bizi, ABD'nin, AB'nin ve İsrail'in maşası olmakla suçlayamaz. Kimse bizi, gizli kapaklı işlerle suçlayamaz. Kimse bizi Gaziantep’imize, Şahinbeylerin, Şehit Kamillerin diyarına işgalcilerin, Haçlıların patriot füzelerini dikmekle suçlayamaz. 4 tane partimiz kapatıldı. Engellendik, yasaklandık. Üzerimize tanklar sürüldü. Ama biz tek bir taş bile atmadık. Tek bir kem söz söylemedik, korktuğumuz için değil, milletimizi sevdiğimiz için. Biz bedel ödedik, ama vatanımıza, milletimize, asla bedel ödetmedik. Çünkü bizim feryadımız, düşmanlığımızdan değil, bu vatana, bu millete bu ülkeye olan sevdamızdandır."
'AMAÇ BÜYÜK İSRAİL DEVLETİNİ KURMAKTIR'
Konuşmasının devamında Suriye'deki iç karışıklıklara da değinen Mustafa Kamalak, Türkiye'nin dış politikası nedeniyle 200 bin Suriyelinin öldüğünü öne sürdü. Kamalak, asıl amacın büyük İsrail devleti kurmak olduğunu belirterek, "Suriye paramparça. Yanı başımızda, yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Yanlış dış politika sebebiyle 200 bin Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetmiş. Ateş kapımıza dayandı. Söylemeye dilim varmıyor ama merhum Hocamızın dediği gibi 'Asıl hedefte Türkiye var.' Amaç büyük İsrail devletini kurmaktır" diye konuştu.
'YOLSUZLUĞUN, USULSÜZLÜĞÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ'
Mustafa Kamalak, 2009 yerel seçimlerinden bugüne 1522 belediye başkanı hakkında soruşturma açıldığını ifade ederek, "2009 yerel seçimlerinden bu yana belediye başkanlarıyla ilgili olarak, tam bin 522 soruşturma açılmış. Bunların tam; 600 tanesi AK Parti'li, 454 tanesi CHP'li, 232 tanesi MHP'li, 96 tanesi ise BDP'li belediyelere aittir. Hepsinin neredeyse belediye sayıları kadar, soruşturma dosyası var" dedi.
İktidara gelmeleri durumunda "Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız" diyen Mustafa Kamalak, şunları kaydetti:
'Saadet Partisi gelince ne olacak; söz veriyorum Allah'ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacağız. Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız. İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Yerel ve yaygın sanayileşmeye öncülük edeceğiz. Göç veren illere güç vereceğiz. Herkes doğduğu yerde doyacaktır. Rantsal dönüşümü değil, gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Stres şehirleri değil, huzur siteleri inşa edeceğiz."
Konuşmaların ardından Kamalak partililerine tanıtarak destek istediği SP belediye başkan adaylarıyla toplu fotoğraf çektirdi.