ÇORUM'da partisi tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gezi Parkı olaylarında kahraman ilan edilen polislerin, 17 Aralık operasyonunu takip eden süreçte hain olarak gösterildiğini söyledi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dün akşam partisinin aday tanıtım toplantısı için Çorum'a geldi. Organize sanayi kavşağında partililer tarafından karşılanan Kamalak, Anitta Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Ülkedeki kavganın ister cemaat-hükümet, ister iktidar-muhalefet arasında olsun Türkiye’ye fayda sağlamadığını belirten SP Genel Başkanı Kamalak, bunun zararını tüm milletin ödediğini söyledi. Parti olarak ülkenin gerek mahalli idareler gerekse merkezi idare tarafından iyi yönetilmediğini dile getiren Kamalak, iktidarı ile muhalefeti ile yetki sahiplerinin ülkeyi gerdiğini belirtti. Kamalak, "Bunu muhalefet üslubuyla söylemiyoruz. 2009 seçimlerinden bu yana tam 1522 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış. Şu veya bu partiyi suçlamak gibi amacımız yok. Bunların 600’ü AK Partili belediye başkanı, 454’ü Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı, 237’si MHP’li belediye başkanı 96 tanesi de BDP’li belediye başkanları. Hazin bir tablo" dedi.
MECLİS TOPLANMADIĞI GÜN ÜLKE DAHA SAKİN
Mustafa Kamalak, Meclis'in toplanmadığı gün Türkiye’nin daha sakin ülke, daha huzurlu olduğunu söyledi. Meclis'in toplandığı gün milletin birbirine girdiğini, ağza alınmayacak en galiz küfürlerin söylendiğini, ağız ve burunların kırıldığını ifade eden Kamalak, Milli Görüş'ün olmadığı yerde huzurun sağlanmadığını söyledi.
Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gezi Parkı olaylarında kahraman ilan edilen polislerin, emniyet mensuplarının 17 Aralık operasyonunu takip eden süreçte hain olarak ilan edildiğini belirterek, "Hain hem de vatan haini. Vatan haini ise bunların yargılanması lazım. Şimdi sıradan olay gibi algılıyoruz. Kendinizin vatan haini olarak suçlandığınızı farz edin. 6-7 bin polis bu gerekçelerle oradan oraya sürüldü. Balyoz soruşturmalarını yöneten iddianamesini hazırlayan Zekeriya Öz geçen sene kahramandı. Şimdi hain. Oradan oraya sürüldü. Şimdi düz savcı olarak Bolu’ya gönderildi. Milli Eğitim’e bakıyoruz öyle. Valiler kararnamesine bakıyoruz öyle. Emniyet müdürlerine bakıyoruz öyle. Bürokrasiye bakıyoruz öyle. Türkiye geriliyor. Bu hayra alamet değil. Doğanlar hiç ölmeyeceğini, iktidara gelenler de hiç gitmeyeceğini zannediyor. Ama her şeyin bir sonu vardır" diye konuştu.
Son olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili kanunun Meclis'ten geçtiğine dikkat çeken Kamalak, kanun teklifinin şu an Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önünde imzayı beklediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanının muhtemelen kanun tasarısını imzalayacağını dile getiren Kamalak, "Niye? Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden adaylık düşünüyor. Adaylığı düşündüğü için oyu nereden alacak, milletten. Haliyle AK Parti kesiminden. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kanununun asli sahibi kim? Başbakan. Başbakan kim? AK Parti’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın oy talep ettiği kitlenin genel başkanı. Sayın Cumhurbaşkanımızın o tabanla ters düşmemek için kanunu imzalama ihtimali oldukça yüksek" dedi.
Konuşmasının ardından aday tanıtım törenine geçen Kabalak, daha sonra kentten ayrıldı.