ANKARA, () - ANKARA Barosu avukatları, Soma'daki faciada yaşamını yitiren madenciler için Ankara Adliyesi önünde saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan önce kısa bir açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, 19. yüzyıl mantığıyla facianın açıklanmaya çalışıldığını belirterek "Bu olayların neden olup bittiğini zaman içerisinde raporlarımızla ortaya koyacağız" dedi.

Ankara Adliyesi önünde cübbeleriyle saygı duruşunda bulunan avukatlara, Milletvekili İlhan Cihaner ve İstanbul Barosu avukatlarından Turgut Kazan da katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Sema Aksoy, konuyla ilgili olarak Manisa Barosu ile görüştüklerini belirterek, "Birlikte oluşturacağımız heyetlerle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, acılarının dindirilmesi için üzerimize düşeni mutlaka yapacağız. Baromuzda gönüllü listesi oluştu. Çok sayıda meslektaşımız ücretsiz gidip orada gerekirse günlerce kalarak hak hukuk takipçisi olma yolunda iradelerini bizlere beyan ettiler" dedi.

19. yüzyıl mantığıyla bu konuların açıklanmaya çalışıldığını bildiren Aksoy, "Ama biz çağdaş dünyada bu olayların neden olup bittiğini raporlarımızla zaman içerisinde ortaya koyacağız. Çıkan cesetlerin yüzleri kap kara. Ama o alınlarındaki yüz karası değil, kömürün karası, onurun, emeğin karası" diye konuştu.

() (MV) (FOTOĞRAFLI)