SİVAS Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kendisini destekleyen yaklaşık 500 kişi ile birlikte Büyük Birlik Partisi (BBP) il binasına gelerek belediye başkanlığı için aday başvurusunda bulundu.
BBP'nin 2009 yerel seçimlerinde kazandığı tek il olan Sivas'ta, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yeniden adaylık için başvuru yaptı. Yaklaşık 500 kişi ile birlikte partisinin il binasına gelen Doğan Ürgüp, başvuru formunu imzalayarak partisinin Sivas Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Ağdoğan'a teslim etti. Adaylığının Sivas'a ve ülkeye hayır getirmesini dileyen Belediye Başkanı Ürgüp, şöyle dedi:
"Diyorum ki; fazla telaşa gerek yok. Allah ne derse o olacaktır. Allah'ın üzerine hiç bir takdir yoktur. Ben zaten havalara giren bir adam değilim. Kimse de kendisini havalara sokamayacak. Havalara girenlerin akıbetlerin bu millet geçmişte gördü. Şu anda da görüyorlar." 
Başkan Ürgüp daha sonra parti binasının önünde kendisini bekleyenlere seslenirken, "Mahalli seçimlerin partisi olmaz. Biz Sivas'ta her partiden, Alevisi'nden, Sünni'sinden, Ermenisi'nden yani her kesimden oy alabilecek noktadayız" dedi. 
Belediye Başkanı Ürgüp'ün adaylığının, cumartesi günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin katılımıyla gerçekleşecek aday tanıtım programında, resmen açıklanması bekleniyor.