İZMİT'te geçen Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimde CHP'nin İzmit Belediye Başkan aday adayları arasında en fazla oyu alan İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı ve eski milletvekili Sefa Sirmen, adaylığı henüz kesinleşmemesine rağmen çalışmalara hızlı başladı. 
Pazar günü yapılan ön seçimde görev alan partililere verilen yemekte konuşan Sefa Sirmen, önümüzdeki yıl 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alacaklarını iddia etti. CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım'ın da hazır bulunduğu yemekte daha çok gençlerin ağırlıklı olduğu gözlenirken, Sefa Sirmen İzmit adaylığı için önseçim kararı alanlara ve demokrasi şöleni yaşatan tüm parti yönetici ve üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi:
"Biz hiçbir zaman halktan kopmadık, İzmit halkının içinde olduk. Ancak ön seçim nedeniyle hep birlikte mahallelere gittiğimizde, sosyal demokrat belediyeciliğe, ayrımsız CHP yönetimine olan susamışlığı gördük. Artık partimiz içinde aday belirleme yarışı geride kaldı. Herkes ile kucaklaştık. Henüz kucaklayamadıklarımız varsa onlara da ulaşmalıyız. Örgütlülüğümüzü büyütmeliyiz. Şimdi mahallere ve evlere kadar girerek neler yapacağımızı anlatacağız. Projelerimizi İzmitlilere anlatacağız. Bizim öncelikli işimiz eleştirmek değil, neler yapacağımızı öncelikle anlatmak olacak. Çünkü, İzmit hizmete, projeye ve birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Kayıp yılları telafi edeceğiz. Hedefimiz yüzde 50'nin üzerinde oy almaktır."
BÜYÜKŞEHİR İÇİN SADECE MHP AÇIKLADI
Kocaeli'de şu ana kadar Büyükşehir belediye Başkan adaylığı için sadece MHP, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'yı açıkladı. AK Partili mevcut belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da geçtiğimiz günlerde başvurusunu yapmıştı. AK Parti'de başkan aday adaylığı başvuruları da bu akşam sona eriyor. CHP ve diğer siyasi partiler, büyükşehir adaylarını ilerleyen günlerde açıklayacak.

MB(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)