Mehmet OKUR/MERSİN, () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde belediyeyi 15 yıl önce MHP'ye kaptıran CHP, Dr. Mustafa Turgut ile tekrar bayrağı devraldı. CHP'liler 3 dönem sonra gelen zafer coşkuyla kutladı.
Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanarak Silifke Belediye Başkanı olan CHP'li Dr. Mustafa Turgut ve partililer, Atatürk Anıt Meydanı'nda toplandı. 15 yıllık MHP iktidarının ardından Silifke'de seçimi kazanan partililer araçlarla oluşturdukları konvoylarla zafer turu atarken, Atatürk Anıt Meydanı'nda davullar eşliğinde kutlamalar yapıldı. Mustafa Turgut, zaferini Atatürk Anıt Meydanı'nda hazırlanan platform üzerinde 'Aslan Mustafam' türküsü ile oynayarak kutladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kutlama programında konuşan Turgut, seçmenlere teşekkür ederek şunları söyledi:
"Silifke için 'Başkan Mustafam' demiştik, sağ olsun Silifke vefasını, güvenini ve emeğe saygısını gösterdi. Silifke tarihinde ilk kez böyle anlamlı bir seçimde başarıya imza atma lütfünü gösterdi. Bu büyük bir zaferdir. Bu başarı, çalışmanın, planlamanın ve kent yönetimine profesyonel bir bakış getirmenin ürünüdür. Başka siyasi partilerin taraftarı olup gönlünü, yüreğini, desteğini bize veren, 'Kentimiz gelişsin, büyüsün' diyerek siyaseti ikinci plana atan değerli hemşerilerim de var. Onlara da kentimiz için gösterdikleri bu fedakarlık için teşekkür ediyorum."
Mustafa Turgut, artık parti rozetini çıkarttığını tüm Silifkeliler'in başkanı olacağını söyledi.

MO(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)