KOLTUK SEVDASI İÇİN ADAY OLMADIK
Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde yaptığı konuşmanın ardından İzmit'te Tanyıldız Düğün salonunda konuşan Selahattin Demirtaş, koltuk sevdası olduğu için Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmadığını belirtti. Demirtaş şunları söyledi:
"Bizler şu anda sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi sürdürmüyoruz. Biz sadece Çankaya'ya kim çıkacak yarışı sürdürmüyoruz. Bizim derdimiz koltuk değil. Koltuk hasretiyle yanıp tutuşanların geldiği durumları görüyoruz. Makam, mevki ve mülkten başka dertleri olanları izliyoruz. Türkiye'nin yüzde 80'i emekçidir. Cumhuriyet tarihinde ezilenler ilk defa birleşiyor. Biz halkız, biz de ezilenler olarak bu ülkede varız. 700 bin TL'ye kol saati takanlar, bavulla para taşıyanlar değil, biz varız demek için adayız. Yoksa koltuk sevdası için aday olmadık. Çankaya'da artık halkın iradesi olsun istiyoruz. Parlamento emekçinin, sendikaların aleyhinde yasa yaptığında, gözünü kırpmadan veto edip geri göndersin. Öyle bir Cumhurbaşkanı istiyoruz ki 43 gündür Kocaeli üniversitesinde grev yapanlarla görüşmeyen rektörün atamasını yapmayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz."
BİZ SANA MECBUR MUYUZ?
Halkın ancak elele verdiği taktirde bu ülkenin kurtulacağını söyleyen Demirtaş konuşmasına söyle sürdürdü:
"Soma'daki, Roboski'deki, Gezi'deki ve Lice'deki aileler el ele verebilirsek kurtuluruz. Ben bu birlik ruhunu taşımak için aday oldum. Halk sizsiniz. Oy sizin elinizde, mühür sizin elinizde. Vergiyi veren biz, emeği üretimi ortaya koyan biz. Ama her gün televizyonlardan hakaret dinleyen biz. Hakaret eden bir Başbakan bu ülkenin Cumhurbaşkanı nasıl olacak. Kendisine oy vermemiş herkes onun gözünde şeytandır. Onun derdi kendisini seçecek kadar oyu tutmaktır. Bu kadar halktan nefret eden bir kişi nasıl cumhurbaşkanı olacak? Bizim için 'Bunlar teröristtir, Bunlar kanla besleniyor' dedi. Sen kimin Cumhurbaşkanısın? Herkes sizin gibi evini dolarlarla dolduramıyor. Biz sana mecbur muyuz? Biz halkız, halk. Biri AKP, MHP, CHP'ye oy verdi diye düşmanımız değil.
Suriye'de barbarların, teröristlerin ve kelle kesenlerin ihtiyaçlarını karşılayanlar bu ülkede barış ve kardeşlikten söz edemez. Milletvekillerimize bile yeri geldiğinde terörist demiştir. Barış için çaba sarfeden bizlere hakaret etmiştir. Şimdi bunların hesabının görülme zamanı geldi. Artık eski Türkiye olmayacak. Yeni yaşamın tohumlarını atmış olacağız. Artık Türkiye'de tek adamın saltanatı sarsılmış olacak. İlk defa Türkiye Cumhuriyet tarihinde ortak mücadele şansını yakaladık. Bu yüzden herkes sandığına da oyuna da sahip çıkmalıdır. Bu kampanyada bizim hesabımıza yatırılacak tek lira bizim için değerlidir. Ben holdinglerden büyük para babalarından destek beklemiyorum. Verecekleri varsa da vermesinler. Bu ülkenin taşını toprağını satan AKP nin işadamlarından destek istemiyorum."  

FOTOĞRAF