YALOVA’da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım töreninde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, “AKP-Cemaat anlaşması bozuldu" dedi.
HDP Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkan adayı tanıtım törenine, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel katıldı. Burada konuşma yapan Sebahat Tuncel, Ak Parti, CHP ve MHP’ye bütçe verilirken kendilerine verilmediğini söyledi. Partisinin, Türkiye’de seçimlere birçok bölgede girdiğini kaydeden Sebahat Tuncel, “Türkiye’de HDP olarak, Kürdistan’da BDP olarak, Karadeniz’den, Ege’ye, İç Anadolu’ya, Terkirdağ’a, her yerde aday gösterdik. Örgütleyebildiğimiz yerde belediye başkan adayı çıkardık. Olmayan yerlerde il genel meclisi ya da belediye meclis üyesi adaylarımız oldu. Türkiye'nin her yerinde yönetime adayız" dedi.
Önümüzdeki seçimlerde demokrasiyi yerelden kazanıp, yerleştirmek istediklerini belirten Sebahat Tuncel, “HDP olarak biz bu seçimi sadece belediye başkanlığı seçimi olarak görmüyoruz. Derdimiz sadece bir belediye başkanlığını almak değil. Bizim derdimiz Türkiye’yi kazanmak sevgili arkadaşlar. Demokrasiyi yerelleştirmek, demokrasiyi yerelden kazanmak. Vatandaşlarımız bu mevcut yalan düzeninden, hırsızlık düzeninden yana mı, savaştan yana olandan yana mı, yoksa barıştan, çözümden, özgürlükten yana mı olacağının tavrını gösterecek" diye konuştu.
Ak Parti ile Cemaat arasındaki anlaşmanın bozulduğuna söyleyen HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, “Şimdi, CHP-Cemaat anlaşmasıyla çalışıyorlar. Biz diyoruz ki; ne AKP Cemaat, ne CHP-Cemaat. Siz alternatifsiz değilsiniz sevgili arkadaşlar, HDP var" diye konuştu.
Sebahat Tuncel'in konuşmasının ardından tören, adayların tanıtımı ve seçim irtibat bürosunun açılışı ile sona erdi.