Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,()- HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, seçim çalışmaları ve aday tanıtımı için Çorum’a geldi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde konuşan Sebahat Tuncel, "30 Mart’tan sonra Türkiye yeniden kriz kaosunun içine girebilir" dedi.
Çorum'un Bahçelievler Mahallesi Cumartesi Pazarı Parkı’nda partililere platform haline getirilen bir kamyonun kasasından hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Bir yıl geçti. Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü için ortaya koyduğu manifestodan. Ancak bir yılda hükümet hiçbir şey yapmadı. Bir adım atmadı. Kendini korumak dışında adım atmadı. Çözüm sürecini garanti altına almak, barışı garanti altına almak adına hiçbir şey yapmadı. 30 Mart’tan sonra Türkiye yeniden bir kriz ve kaosun içerisine girebilir" dedi.
AK PARTİ SORUNU ÇÖZMEK İSTEMEDİ
Kürt sorunun çözümsüzlüğünde ısrar eden AK Parti hükümetinin eğer sandıktan tekrar çıkması halinde ülkede yeniden çatışma başlayabileceğini iuddia eden Tuncel, "Bazıları da zaten çatışma olsun diye yollara düşmüş durumda. 30 Mart’ta sandıktan biz çıkarsak barış konusunda, özgürlük konusunda en çok mücadele eden parti olacağız. AK Parti hükümeti Kürt sorununu çözmek isteseydi çözerdi. Aksine her zaman elinde koz olarak kullandı. Şimdiye kadar bu süreci garanti altına alacak bir şey yapmadı. Bunu garanti altına alacak tek kişi de bizim partimizdir” diye konuşarak şöyle devam etti:
KAMYONUN KASASINDAN KONUŞTU
“Bugün otobüsümüzden size seslenecektik, ama olmadı. Aksaray’da saldırıya uğradık. Ama çözümsüzlük yok işte, kamyonumuz var. Size buradan da seslenebiliyoruz. Bizim çok paramız yok. Devlet seçim çalışmaları nedeniyle sadece 3 partiye destek veriyor. AKP, MHP, CHP. Ayakkabı kutularımız hiç olmadı. Paramız yok, pulumuz yok. Parası olanın derdi de çok. Başbakan'ın oğlu bakın paraları sıfırlamıyor. Peki dün otobüse taş atanlar bu ülkeyi kurtardılar mı? Bizim otobüsümüze taş atanlar amaçlarına ulaştılar mı? En fazla halkımızın cebinden biraz daha fazla çıkacak. Biz yolumuza mücadelemize öyle de böyle de devam edeceğiz. AK Parti hükümeti tüm Türkiye'yi kendisine göre parsellemiş. Herşeyi ben yaparım edasında. Türkiye’nin her tarafında bizim geleceğimizi kendisinde hak görüyor. HDP olarak neredeyiz, hem Türkiye’deyiz, hem Kürdistan'dayız. Biz Türkiye’nin her yerinde olmaya devam edeceğiz. Bizden korkuyor musunuz? Korkunun ecele faydası yok. Demokrasi mücadelesini Türkiye’nin her yerine beraber getireceğiz. Kürt halkı ve Türkiye halkının sorunlarını kendi sorunumuz gibi görüp çözüm arıyoruz. İşte bunu engellemek isteyenler var."
BAŞBAKAN DA KASETLE GİDECEK
Son zamanlarda ortaya çıkan ses kayıtları hakkında da konuşan Tuncel, "Başbakan kasetle gelen kasetle gider diyor. Başbakan da kasetle gidecek durum anlaşıldı. Bu kasetler çıkmasaydı Başbakan’ın hırsız olduğunu bilmiyor muyduk? Kasetler çıkmasaydı Türkiye'yi krize götürdüklerini bilmiyor muyduk? Türkiye'nin belli bir bölümünü ranta dönüştürdüklerini bilmiyor muyduk" dedi.

YÇ(MS/AAA)(FOTOGRAFLI)