"SANDIKTA DEMOKRASİ KAZANSIN"
Mustafa Sarıgül, İzmit'ten İstanbul'a hareket etmeden önce CHP ilçe binası önünde otobüsten kalabalığa seslendi. Kalabalık nedeniyle Cumhuriyet ve Hürriyet caddeleri  ulaşıma kapanırken, otobüsün üzerinde Sarıgül'den önce konuşan Sefa Sirmen,  “Mustafa Sarıgül zaten hep bizimle birlikteydi. 1989'da ve İzmit Belediye Başkanı olarak çanak anten taktığım için mahkemeye verilmiştim. En genç milletvekili olarak Mustafa Sarıgül yanımızdaydı, şimdi de yanımızda” dedi.
Mustafa Sarıgül ise konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlerde bütün siyasi parti adaylarına başarılar dilerken, yerel seçimlerin  hukuktan yana olmasını, sandıkta demokrasinin kazanmasını istedi. Sarıgül şöyle devam etti:
"Burada her zaman candan konuşacağım. Ayağımın ilk tozuyla İzmit'te Sefa Sirmen'in yanında olmamın sebebi, Sarıgül siyaset için bilmediği yerlere gitmez. Bugün buradaysam bilin ki ilk göreve geldiğim zaman, Sefa Sirmen ile herkesle beraber olduğumuz için. Sefa Sirmen ve Mustafa Sarıgül, CHP Gençlik Kolları'nın Türkiye'ye armağanıdır. Biz göreve geldiğimiz zaman ötekimiz olmaz. Bize gelen vatandaşa oy verip vermediğini sormayız, nasıl yardımcı olacağımız sorarız. Kocaeli'de AKP'ye MHP'ye oy veren kardeşlerimizi herkesi kucaklamak için buradayız."
Mustafa Sarıgül, bu yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu, vatandaşlardan oylarını adalet için ötekisi olmayan Türkiye için kullanmasını istedi. "Bizim Sefa Sirmen ile birlikte nezaketi elden bırakmadan siyaset yapma zamanı geldi" diyen Sarıgül, CHP'lilere "Sizden ricam AKP'ye oy veren en az 4 kişiyle konuşacaksınız. AKP'ye oy verenler bizlere oy vermeye çoktan hazır. İkna edeceksiniz. Çalmadığınız kapı, sıkmadığınız el kalmayacak. Ya tozda dumanda kalacak, ya da tozu dumana katacaksınız" dedi.
"MUSTAFA KEMAL TÜM YURTTAŞLARIMIZIN ATASIDIR"
Mustafa Sarıgül, konuşmasında "Ay yıldızlı bayrağımız demokrasinin en üstüne taşıyacağız" diyerek şöyle devam etti:
"Mustafa Kemal Atatürk, diğer partilere oy veren bütün yurttaşlarımızın da atasıdır. Ben de Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler yarın en güzel şekilde anma törenimizi yapacağız. Ama şunu unutmayın, bugün dünyada 50 İslam ülkesi varsa bu ülkeler arasında demokrasiye saygı varsa, inanca saygı varsa, bunu Mustafa Kemal Atatürk sağladı. Olayın özü Mustafa Kemal Atatürk de bir askerdi. Ömür boyu asker olarak ülkenizi yönetirdi. O zaman da Türkiye olurdu, ama Arap ülkeleri gibi olurdu. Eğer bu meydanda 'demokrasi' diyorsak bunu Atatürk ve silah arkadaşları sağladı. Vatanımız uğruna can veren askerleri, emniyet mensuplarını dualarla anıyorum. Beni çok güzel karşıladınız teşekkür ederim. Eğer benden sonra da diğer parti temsilcileri gelirse onlara sorunlarınızı iletin. Televizyonu açtığımızda bütün kanallar aynı kişiyi gösteriyor. Bunu adı faşizmdir. Bu duygularla hiçbir parti farklı gözetmeden herkese hayırlı işler diliyorum."