Hakan TARHAN/İSTANBUL, ()- CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Maltepe Meydanı'nda konuştu. Sarıgül, meydandaki kalabalığa işaret ederek, "Barış için, özgürlük için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maltepe'de bugün bir tarih yazıyorsunuz. Bağımsızlığı, özgürlüğü, demokrasiyi en üst noktaya taşıdınız. Hepinizden Allah'ım bin kez razı olsun" dedi. "Cuma'da Üsküdar'daydık" diyen Sarıgül, CHP'nin Üsküdar adayı İhsan Özkes ile birlikte ilçeyi dolaştıklarını söyledi. Sarıgül, "Size Üsküdar tamam diyorum, Maltepe tamam diyorum. 23 günümüz kaldı. Çalışa çalışa kazanacağız. Çünkü tehlike yanımızdan geçmiyor, tehlike artık üzerimize geliyor. Barışa, özgürlüğe inanan, laikliğe inanan, ulusal birlikten yana olan bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olacağız" şeklinde konuştu.

"ARTIK UYUMA DÖNEMİ BİTTİ"

Mustafa Sarıgül, "30 Mart akşamı, yok öyle yağma, böyle geldi, böyle gitmeyecek. Bize yıllarca şöyle öğrettiler: Ali yat. uyu uyu yat. Uyu uyu büyü. En fazla, 'topu al, topu tut". Ama artık uyuma dönemi bitti. Bütün Anadolu birleşin, İstanbul'da iktidara yerleşin" dedi.

Gezi olaylarına da değinen Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı eleştirdi. Mustafa Sarıgül, "Senden başka meydanı halka kapatan var mı?" diye sordu.



AK Parti'ye oy verenlere seslenen Sarıgül, "Vicdani kanaatlerinize sesleriyorum. Türkiye'yi şu anda bölmek istiyorlar, Türkiye'yi parçalamak istiyorlar. AK Parti'ye oy veren kardeşlerimizin bir kez daha düşünmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Bayrağımız tehlikedeyse, toprağımız tehlikedeyse, inançlara saygılı laiklik tehlikedeyse, bir olacağız, ele ele, omuz omuza olacağız" şeklinde konuştu.

"PARAMPARÇA OLACAK"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı da eleştiren Sarıgül, "Her mitinginde, Türkiye'nin neresine giderse gitsen aklı İstanbul'da, fikri Sarıgül'de. Paramparça olacak. Paramparça olacak. Zannediyor ki Sarıgül'ü susturabilirim. Zannediyor ki Sarıgül'ü döndürebilirim. Zannediyor ki Sarıgül'ü korkutabilirim. Şimdi diyorum ki korkutamazsın Sarıgül'ü. Susturamazsın Sarıgül'ü. Sarıgül'ün yolu hizmet yolu. Döndüremezsin Sarıgül'ü" diye konuştu.

HT (FOTOĞRAFLI)