Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Partili Celalettin Güvenç, kente hizmet için çabalayacağını söyledi. Güvenç, seçim sonuçlarının ardından Ceylanpınar ilçesinde çıkan olayların sona ermesini isteyerek BDP'ye sağduyu çağrısı yaparak, "BDP seçimi kaybettiği yerlerde olay çıkarıyor. Bütün BDP camiasına sağduyu ve sonuçlara saygıya çağırıyorum" dedi.
Şanlıurfa Valiliği görevinden istifa ederek siyasete atılan ve seçimleri kazanan AK Partili Celalettin Güvenç, büyük bir sorumluluğu üstlendiğini ifade ederek, "Şanlıurfa'da yaşayan 1 milyon 800 bin insanımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacağız. Şeffaf belediyecilik yapacağız. Halkın emaneti üzerimizdedir, hukuka bağlı olacağız, kamu, millet menfaatini gözeteceğiz, tembel olmayacak, gayretli olacağız ve halkımıza kapıları açacağız. Yeni bir vizyonla bu şehrin önünü açmak için mücadele edeceğiz" dedi.
AK Parti'nin kazandığı Ceylanpınar'da yaşanan olaylar dışında seçimlerin sorunsuz geçtiğini anlatan Güvenç, BDP'ye sağduyu çağrısında bulundu. Nahoş olaylara fırsat verilmemesini isteyen Güvenç, şunları kaydetti:
"BDP taraftarlarının kaybettikleri yerlerde gerginlik çıkarttıklarını, bazı sonuçları kabullenmekte zorlandıklarını görüyorum, Ceylanpınar'da da sıkıntı oldu. Ben bütün BDP camiasına sağduyu çağrısında bulunuyorum. Sonuçlara saygıya çağırıyorum. Bu ülke hepimizin, biriz, beraberiz ve birlikte yaşamak zorundayız. Gençlerimizi uyaralım, nahoş olaylara asla fırsat vermeyelim. Millet ne dediyse o olsun, biz millet iradesine saygılıyız."

(HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)