ESKİŞEHİR'in Mihalgazi ilçesinde Ak Parti'nden belediye başkanlığını kazanan Zeynep Akgün, şalvarlı ve yöreye özgü beyaz başörtüsüyle geldiği adliyede mazbatasını aldı.
Mihalgazi Belediye Başkanı seçilen Zeynep Akgün, ilçelerinde adliyenin olmaması nedeniyle mazbatasını almak için Eskişehir Adliyesi'ne geldi. Akgün'e mazbatasını 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Figen Aydın verdi. Hakim Aydın, Akgün'ü kutlayarak başarılar diledi.
Belediye Başkanı Zeynep Akgün, mazbatasını aldıktan sonra adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Zeynep Akgün Mihalgazi ilçesinde 2004 yılında  'Sınırlı Sorumlu Mihalgazi Kadınlar Kooperatifi'ni kurduklarını belirtti. 400 üyeli kooperatifle ilçeden ilçedeki seralarda yetiştirdikleri sebzeleri çeşitli illere sattıklarını anlatan Akgün, 30 Mart 2014 tarihindeki seçimlerde Ak Parti'den Mihalgazi Belediye Başkan adayı olduğunu söyledi.
Belediye başkanı seçilmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Zeynep Akgün, önce ilçedeki vatandaşları dinleyeceği ve daha sonra sorunlara çözüm bulacağını söyledi. Akgün şöyle konuştu:
"Önce kooperatifle başladık ama 2004 yılından bu yana da Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığını sürdürmekteydim. Mazbatayı aldım, önce dinleyeceğiz. Mihalgazi'nin sorunlarını dinleyeceğiz. Mihalgazi'nin kadınlarının, erkeklerinin, çocuklarının, kurumlarının önce onları dinleyeceğiz. Sonra o elimizde olan imkanlarla dinlediğimiz sorunlara çözüm bulacağız inşallah. Mihalgazi'nin hanımları çok çalışkandır üreten insanlarız tüketenden ziyade.  Eskişehir-Mihalgazi yolunun çözülmesi gerekir. Siyasetin kadını erkek olmaz, çalışanları çalışmayanı olmaz onun için kadınlar mücadele emekte kaçmasınlar. Kadınlar birbirlerinin ayaklarına çelme takmasınlar. Yani bir kadının en büyük engeli maalesef çoğu yerde kadın olabiliyor. Onlara da hak veriyorum. Çünkü maalesef 6 adayın içerisinde tek bir kadın gösterilebiliniyor. Bunlardan dolayı kadınlar kendi aralarında mücadele etmek zorunda kalıyorlar.  Bunlar kötü şeyler, onun için aday olanlara sonsuz ve sınırsız bir destek vermemiz lazım. Seçilen hanımlar da hanımları daha iyi anlamalı. Yani seçtiğimiz kadınlar da kadınlara destek olmalı sahip çıkmalı."
Mihalgazi ilçesindeki belediye başkanlığı seçimlerinde Zeynep Akgün 1124 oyla belediye başkanlığını kazanırken, rakipleri MHP adayı 635, CHP adayı da 582 oyda kaldı.

HT-SK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)