AĞRI Belediye Başkan adayı BDP'li Sırrı Sakık, "Ağrı'da herkes 'bu kentte hırsızlık var' diyorlardı. Bende diyordum ki; 'elimizde bir belge yoksa hiç kimseye hırsızlıkla suçlamayın.' Siz haklıymışsınız bu şehirde hırsız var. İradenizi, verdiğiniz oyları çaldılar" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin iptal edildiği Ağrı’da BDP, seçim irtibat bürosu açtı. Yeni Van Caddesi’ndeki büronun açılışına HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, il ve ilçe parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmalardan sonra halka seslenen Sırrı Sakık, "Siz 30 Mart'da iradenizi, sokağa sandığa Türkiye’nin ve Kürdistan’ın dört bir tarafına yansıttınız. Dediniz ki; 'Ağrı’da tercihimiz Kürt özgürlük hareketi ve BDP’dir. Ben buraya geldiğimde herkesin dilinde bir şey vardı. 'Bu kentte hırsızlık var' diyorlardı. Bende diyordum ki; 'elimizde bir belge, delil yoksa hiç kimseye hırsızlıkla suçlamayın'. Allah’tan korkuyoruz. Elimizde ne zaman bir belge olursa o zaman çıkarız deriz 'bu şehir de hırsız var'. Siz haklıymışsınız. Bu şehirde hırsız var. İradenizi çaldılar, verdiğiniz oyları çaldılar. Siz tercihinizi BDP’den yana kullandınız. Onlarca kez itiraz edildi, bütün itirazlarda BDP kazandı. Biz kazandık ama yetmiyordu. Baskı uyguladılar. Bu şehri kuşattılar sanki ihtilal var. Türkiye’nin dört bir tarafından asker, polis ve keskin nişancılarla burayı kuşattılar. Onlar zannetti Ağrılılar bunlardan korkacak, onlar bilmiyorlar ki, Ağrı halkı korkuyu yenmiş. Ağrı’da yarım kalan bir isyanı burada hayata geçirmeye geldik. İşte o isyanı başardık" diye konuştu.

Ağrı'da asla tek damla kan akmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Sırrı Sakık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçük bir belediye başkanlığı için bu şehri kanatmak istediler. Biz bu kentin kanatılmasından yana olmadık. 'Biz 550 milletvekilinin bir damla kana feda ederiz. Ağrı’nın huzuru için, bir tek gencin burnunun kanamaması için feda ederiz' dedik. Döndük dün yaptığımızı yarın aynı koşullar olsa da emin olun kılınıza bir tek zarar gelse bütün belediye başkanlığını, milletvekilliğini, siyaseti yine feda ederiz. Biz halkımıza bu kadar bağlıyız, aşığız. Biz zaten ölümü, tutuklamayı, yasağı, sürgünü bu halk için yaşıyoruz. Zindanlarda olanlar, dağda olanlar, sürgünde olanlar niye oradalar ? İşte bu halkın özgürlüğü için. Biz feda kültüründen geliyoruz ve bu halkı özgürleştirmek başımızın boynumuzun borcudur. Biz bugün halkımızdan da asla oy istemeyeceğiz. Halkımıza dönüp diyeceğiz ki, 'sen 30 Mart'ta tercihini sandığa yansıttın, senin tercihini çaldılar'. Benim burada rakibim Hasan Arslan değil belediye başkanı adayı ve milletvekillide değil. Bizim rakibimiz burada başbakandır, devlettir. Başbakanla iktidarla mücadele edeceğiz. Ben vekilliği Ankara’yı bırakıp sizin emrinizdeyim. Ağrı’da başbakana, AKP’ye ders vermeye geldik. Onların parasına, iktidarına ders vermeye geldik."

Konuşmalar ve seçim bürosu açılışının ardından slogan atan vatandaşlar dağıldı.

AU(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)