AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti'nin kendisini millet iradesinin üzerinde gören 'vesayet özlemcileriyle mücadele ede ede, onları gerilete gerilete' bugünlere geldiğini ifade ederek, "Yargı vesayeti Türkiye'ye yön vermeye çalışıyor" dedi.
Ak Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in belediye başkan adaylığı tanıtımı için Antalya'da, Kepez Arena Spor Salonu'nda binlerce kişinin katıldığı tören düzenlendi. Menderes Türel, Kepez Arena Spor Salonu'ndan başlayacağı seçim çalışması için saat 15.00'de Antalya'ya geldi. Havalimanında kalabalık partili grup tarafından karşılanan Türel, havalimanı çıkışında Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanan Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte, VIP kapısı önünü dolduran partilileri selamladı. Daha sonra kendilerini bekleyen seçim otobüsünün üzerine çıkan Türel ve Bakan Çavuşoğlu, kısa bir teşekkür konuşmasının ardından, şehir turuyla törenin yapılacağı Kepez Arena'ya geçti.
TÜREL VE ÇAVUŞOĞLU EL ELE
Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın aday tanıtım toplantısı töreninin yapıldığı salona Menderes Türel ile AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu el ele girdi. Gazipaşa'dan Kaş'a Antalya'nın 19 ilçesinden partililerin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişilik Kepez Arena'da, tüm salon yalnızca Menderes Türel'in posterleriyle donatıldı.
'YARGI VESAYETİ'
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, "Sadece belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, muhtarları, azaları seçmeyeceğiz. Türkiye'nin sırtından bir türlü düşmeyen vesayet özlemcilerine milletçe bu seçimlerde yeni bir ders vereceğiz" diye konuştu.
Ak Parti'nin kendisini millet iradesinin üzerinde gören 'vesayet özlemcileriyle mücadele ede ede, onları gerilete gerilete' bugünlere geldiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Yargı vesayeti Türkiye'ye yön vermeye çalışıyor" dedi.
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Ak Parti hakkında açtığı kapatma davasını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "Uydurma delillerle Ak Parti hakkında kapatma davası açan Abdurhman Yalçınkaya'nın güvenilirliliği neyse, adliye önünde bildiri dağıtan savcının güvenilirliği de o kadardır" diye konuştu.
Mehmet Ali Şahin konuşmasında şunları söyledi: "Vesayetçinin üniformalı ve cübbeli olması arasında hiçbir fark yoktur. Unutmayın, vesayetçinin nutuk okuyanıyla kırık testi okuyanı arasında hiçbir fark yoktur. Unutmayın, vesayetçinin 10. Yıl Marşı okuyanıyla başka bir marşı dinleyeni arasından hiçbir fark yoktur. Biz millet iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımadık tanımayacağız. Biz bu oyunu da bozacağız."
'VERMEYECEĞİZ'
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da toplumun Ergenekon tipi örgütlenmelerle ve Balyoz gibi planlarla korkutulmak istendiğini ifade ettiği konuşmasında, şunları kaydetti: "Dediler ki Savcı, 'Menderes'i astı, Tayyip Erdoğan'ı da alacak.' Bu salon haykırıyor, 'Vermeyeceğiz.' Demokrasiyi de, milli iradeyi de, Büyük Türkiye'yi de bu ülkenin, güzel Anadolu'nun her yerinde olduğu gibi demokrasiyle bütünleştirerek ayağa kaldıracağız."
'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN NEFERİYİZ'
Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise sade bir milletvekili olarak geldiği Antalya'da, "5 yıldır yürüttüğüm bir görevi, 25 yıllık bir kardeşime Antalya'nın yiğit evladı Mevlüt Çavuşoğlu'na devretmenin gururuyla geldim" diyen Bağış, şöyle devam etti: "Siyaseti mevki makam için yapanlardan olmadık, olmayacağız. Hamdolsun, biz milletin emanetini her zaman önemseyen başının üzerinde tutan ve bu milletin yürekten bağlı olduğu Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti'nin neferleri olarak yapan ve bunu ifade edecek olan kişileriz."
"Hatalı sollama ölüm hatalı oylama zulüm getirir" diyerek sözlerini sürdüren Egemen Bağış, Antalya'nın son 5 yıldır bir zulmü yaşadığını söyledi. Konuşması sırasında salonun ışıkları kesilmesine rağmen ara vermeyen Bağış, "Bu son gelişimiz olmayacak, ama inşallah Menderes Başkanımızın mazbatasını almaya geleceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.
'BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN İSTİKLALİ MESELESİ'
Antalya'nın Ak Parti için çok kıymetli olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya'nın Türkiye'nin 11 yıllık yürüyüşü, istikrarı, demokrasisi ve ekonomisinin büyümesine, başındaki belaların defedilmesine en büyük katkıları veren il olduğunu söyledi. Bu salonlarda oluşturulan büyük Türkiye'nin Somali'de çocuklara mama, Gazze'ye ekmek olarak döndüğünü kaydeden Bakan Ömer Çelik, şunları söyledi: "Antalya sokaklarında çok hatıram olan Menderes Türel kardeşim, tekrar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Bu yollarda bugün gelirken bir şey gördüm. Her yerde bir eser varsa sadece Menderes Türel dönemine ait, ondan sonra tek bir eser yapılmamış."
'BU OYUNU DA BOZACAĞIZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya sevgisinin şekli olmadığını belirten AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Menderes Türel'e güvendiğini ve Antalya'yı ona emanet ettiğini söyledi. Antalya'nın 5 yıl fetret devrine son vermesi, karanlık günlere kapılarını kapaması gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu yeniden hizmet aşkıyla, yeniden Menderes Türel yapabilir. 30 Mart'ta yalnızca Menderes Türel belediye başkanı olmayacak, 30 Mart'ta Türkiye kazanacak, Türkiye'yi kazanacağız, kimseye vermeyeceğiz. Gerçek sahibinin millet olduğunu Türkiye de, karanlık güçler de, dünya da görecek. Bunun için birlikte çalışacağız. Bu zor süreçte milletimizin desteği ve duasıyla bu oyunu da bozacağız."
'BİRİLERİ SATIP GİTSE DE'
Menderes Türel'in aday tanıtım toplantısının açılışını Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse yaptı. Köse, "Birileri Recep Tayyip Erdoğan'ı yemek istese de, satıp gitse de biz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız. Onunla aynı teşkilatta, omuz omuza yürümekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.