MUĞLA'nın turizm cenneti Bodrum'da vatandaşlar, oy vermek için sabah saatlerinden itibaren sandığa koştu. Tıka basa dolu görüntüleriyle hafızalarda yer eden Bodrum plajları ise boş görüntüsüyle dikkati çekti.
Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilçede yerleşik yaşayanlar ile tatilini burada geçiren yazlıkçılar, bugün saat 08.00'den itibaren sandık başına koştu. Öğle saatlerine rağmen Bodrum'un Gümbet, Ortakent- Yahşi ve Akyarlar gibi dünyaca ünlü plajları, boş görüntüsüyle dikkati çekti. Sandık başına giden bazı vatandaşlar, renkli görüntüler de oluşturdu. İller Bankası'ndan emekli 56 yaşındaki Hatice Ünal, 10 yaşındaki Cooker cinsi Juliet adlı köpeğiyle sandığa gelirken, eşi Hatay'da asker olan 26 yaşındaki Burcu Pekoğlu da kucağındaki 5 aylık bebeği Esile Pekoğlu ile soluğu sandıkta aldı.
VEKİL AYAYDIN "HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"
İlçede yazlığı bulunan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, saat 10.00'da, Çarşı Mahallesi'nde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi'nde, 1251 nolu sandıkta oyunu kullandı. Halkın ilk kez Cumhurbaşkanını seçtiğine vurgu yapan Milletvekili Aydın, "Demokrasimiz açısından son derece önemli bir seçim bu. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah milletimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu bir sonuç getirir" dedi. CHP Milletvekili Ayaydın, kime oy verdiğine yönelik soruya gülümseyerek, "Oylar biliyorsunuz tasnife açıktır ama oylar gizlidir. Hayırlı birine verdim" dedi.
Tiyatro oyuncusu Alev Sururi ve Ali Sururi'nin kızı Çiğdem Sururi de Ayyıldız kolyesiyle geldiği Akyarlar Mahmut Tınaztepe İlkokulu'nda oyunu kullandı. Çiğdem Sururi, "Yarına yeni ve aydınlık bir Türkiye ile uyanmak istiyoruz. Atatürk'ün kurduğu ve bize emanet ettiği Cumhuriyet'i seçeceğimiz Cumhurbaşkanı ile sürdürmek laik ve demokratik bir ülkede yaşamak için vatandaşlık görevimizi bugün seve seve yerine getiriyoruz. Asla ümidimizi yitirmedik yitirmeyeceğiz" dedi. Sanatçı Fatma Girik, eşi Memduh Ün ile Torba'da Mehmet'in Yeri adlı restoranda oyunu kullandı.
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Akyarlar Mahallesi Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu'nda 1003 numaralı sandıkta, öğleden sonra oyunu kullanacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI