SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine ulaşabilmek için çalıştıklarını söyleyerek “Türkiye 2023’te, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında bütçesi 2 trilyon dolar olan dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Bu vizyonu CHP ile yakalaması mümkün değil” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir'in Kınık İlçesi’ni ziyaret ederek AK Parti Kınık Belediye Başkan adayı Dr. Sadık Doğruer'e destek verdi. Kınık Yonca Düğün Salonu’nda konuşma yapan Müezzinoğlu, önemli bir seçim arefesinde olunduğuna dikkat çekerek Kınık'ın sağlıklı geleceğini oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. AK Parti’nin 12 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, “AK Parti 77 milyon insanımızın tamamının yarınlarını daha iyi yapmak ve geleceğe umutla bakması adına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak söylediği muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine ulaşabilmek için çok önemli hizmetler yaptı. Türkiye, İngiltere ile Almanya, Fransa ve dünya ile yarışıyor. Türkiye 2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında bütçesi 2 trilyon dolar olan dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Bu vizyonu CHP ile yakalaması mümkün değil” dedi.
“KIT OLAN İMKANLAR DEĞİL AKIL”
10 yıl önce gayri safi milli hasılanın 230 milyar dolar civarında seyrettiğini kaydeden Müezzinoğlu, bu rakamı 800 milyar dolarlara çıkardıklarını söyleyerek 2023’te 2 milyar doları hedeflediklerini kaydetti. Daha iyinin peşinde olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, “Geçen gün bir CHP’li Belediye Başkanı arkadaşım dedi ki, ’Kıt İmkanlarımız var, ne yazık ki çöpleri toplayamıyoruz.’ Ona aynen şöyle dedim ’Kıt olan imkanlar değil, akıl sorunu’ 3 aydır dedikodu yapanlar, fitne fesat karıştıranlar, kaset montajcılığı yapanlar 2003’te dediklerini ne çabuk unuttular? Memur maaşları ödenirken bu ülke hiç sıkıntı çekti mi? Hayır, çünkü biz kıt akıllı değiliz. Türkiye 77 milyon insanına sağlıkta dünya standartlarında hizmet sunuyor. Ama yetmez 4 yıl sonra İzmir'de de temelini attığımız şehir hastanelerimizi bitirip hizmete sunacağız” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Kınık Belediye Başkan adayı Dr. Sadık Doğruer'in projeleri arasında yer alan Kınık Devlet Hastanesi projesi hakkında “Şehir hastanesi yapan bizlere Kınık Devlet Hastanesi’ni yapmak devede kulak kalır” dedi.

CŞ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)