SAĞLIK Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de kahvehane ve meyhaneleri dolaşarak vatandaşların yeni yıllarını kutladı. Yeni yılda 710 ambulans daha dağıtacaklarını bildiren Müezzinoğlu gazetecilerin partisindeki istifaları sormaları üzerine “Millettin AK Parti çatısı altında verdiği reylere haksızlık yapmamalarını arzu ederdim. Ama mademki böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar, yolları açık olsun onları millete havale ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yıl öncesinde seçim bölgesi olan Edirne’de kahvehaneleri ve meyhaneleri dolaştı. Ziyaretlerine AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen ve partililerle birlikte Yeniimaret Mahallesi’nden başlayan Müezzinoğlu, kahvelerde oturanlarla sohbet etti ve yeni yıllarını kutladı. Yol üzerinde bulunan bir binanın 2’nci katındaki balkonda oturanları görerek "Çayınız varsa gelelim" diye soran Bakan Müezzinoğlu, "Evde çay yok, istemez" cevabıyla karşılaştı. Ardından ilerdeki başka bir evin balkonundakilere seslenen Bakan Müezzinoğlu eve çıkarak ev sakinleriyle birlikte çay içti.

“GEZİ PARKI VE 17 ARALIK”

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin 2013 yılında 2 talihsiz olay yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de 2013 yılında 2 tane beklemediğimiz sıkıntılı süreç yaşadık. Bunlardan bir tanesi Haziran ayında Gezi olayları. Bu olaylarla ülkemizin istikrarına oynanmak istenen bir oyun vardı. Ama milli irade, milletin seçtiği siyasi irade bu oyunu milletle beraber iyi okudu ve dik durarak, gerekli kararları alarak, tavrını koyarak oyunu bozdu. Bütün bunlara rağmen gerek ülkede bu ekonomik dinamikleri sarsmak isteyenler yüzde 5’lerin altında inen faizleri o günlerden itibaren yüzde 9’lara 10’lara çıkarmayı başardılar. Dolayısıyla milletin eline uzattıkları eli, yine daha güçlü hale getirmeye çalıştılar. Tam toparlayalım, ülke yeniden 2023’e istikrarlı bir şekilde gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer almak isterken, yine bir 17 Aralık operasyonunu sahnelediler. İçerden ve dışarıdan oynanan bir oyun. Millet bunu gördü. İstikrarsızlığa müsaade edilmeyecek. Dövizin, borsanın yükselmesi, faizlerin yükselmesi gibi milletin bedel ödediği bir süreci kısmen başarabildiler."

“OCAKTA 710 AMBULANS DAĞITILACAK”

Gün içerisinde Sağlık Bakanlığı’nda yılın değerlendirmesini yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, Ocak ayında 710 ambulans dağıtılacağını ve evde sağlık hizmetine ağırlık vereceklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Artık sağlık hizmetini eve ulaştırma ve daha iyi nasıl verebiliriz onu değerlendiriyoruz. Bu kadar proje içinde arzu ettiğimiz halde henüz başaramadığımız bazı aksilikler dolayısıyla olanlar var. Baştan projelendirmeyip de sonradan yaptıklarımız var. Ben inanıyorum ki 2014 daha başarılı geçecek. Ben ilk bakan olduğum zaman 486 ambulans dağıtmıştık. Şimdi Ocak ayında 710 ambulans dağıtacağız. 2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 634’tü. Bakanlığımız 1 yıl dolmadan dağıtımız ambulans 1250’dir" dedi.

“İSTİFA EDENLERİ MİLLETE HAVALE EDİYORUZ”

Partisinden istifa eden milletvekillerini değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim partimizle uğraşanlarım temel uğraşı alanlarından bir tanesi de partinin birliği ve beraberliğini bozmak amaçlı olmuştur. Çok denemeler yapmışlardır, bu denemelerde zaman zaman bir elin parmaklarını geçmeyecek fireleri sağladılar. Ama bütüne baktığımızda 11 yıllık iktidar 364 milletvekili, 336 ve 326 milletvekiliyle 3 dönem meclise gelmiş partiden yine sayılı 3 beş arkadaşımız fire verebilir. Bunlar bizim arkadaşlarımız, bugüne kadar birlikte siyaset yaptık. AK Parti çatısı altında millet onlara rey verdi. Millettin AK Parti çatısı altında verdiği reylere haksızlık yapmamalarını arzu ederdim. Ama mademki böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar, yolları açık olsun onları millete havale ediyoruz."

MEYHANELERİ DOLAŞTI

Yeniimaret Mahallesi’ndeki kahvehane gezilerinin ardından Kıyık Caddesi’ne giden Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler yol üzerinde bir meyhaneye girdi. Karşılarında Bakan gördükleri için şaşıran meyhane sahibi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan kapalı alanlardaki sigara yasağının kaldırılmasını istedi. Bakan Müezzinoğlu ise ‘sigara yok’ diye cevap verdi. Bir süre meyhanelerle sohbet ederek yeni yıllarını kutlayan Bakan Müezzinoğlu, ardından Edirne’den ayrılarak İstanbul’a geçti.