EDİRNE’de 3 kilometrelik 'Sağlıklı Yaşam' yürüyüşüne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşlarımıza sigara bırakma alışkanlığını kazandırdık, bu yıl ise halkımızın daha sağlıklı olması için ülke genelinde yürüyüş sporu yapma alışkanlığı çalışması yapıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim bölgesi olan Edirne’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3 kilometrelik Sağlıklı Yaşam yürüyüşüne katıldı. İzzet Arseven Kent Ormanı’nda düzenlenen yürüyüşe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Edirne valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve bazı kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
SAĞLIKLI OLMAK İÇİN YÜRÜMEK ŞART
Bakan Müezzinoğlu yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada sağlıklı yaşamak için yürümenin şart olduğunu söyledi. Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı olarak başlattıkları sağlıklı yaşam yürüyüşüyle daha sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız sigarayı bırakma kampanyasının ardından bu yıl sağlıklı yaşam yürüyüşü başlattık. İnsan sağlıklı olursa daha iyi düşünebilir. Daha iyi hayal kurabilir. Sağlıklı olduğumuzda daha çok üretebiliyoruz. Sağlıklı olmak için iyi beslenme, kötü alışkanlıklardan uzak durma ve hareket etmek gerekir. Biz bu yılı da 'Hareket yılı' olarak çalışma başlattık. Amacımız daha sağlıklı bir toplum oluşturmak" dedi.
Açıklamasının ardından 3 kilometrelik yürüyüşe katılan Bakan Müezzinoğlu, ardında da bisiklete binerek orman içerisinde dolaştı.

FOTORAFLI